Antalyaspor’un transfer listesinde bulunan ve gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılan Eto’o ile anlaşma sağlandığı, ancak transferin farklı nedenlerden dolayı beklemeye alındığı duyuruldu.

Süper Lig'e play off'lardan yükselen ve yaptığı transfer teklifleri ile Türkiye ve dünyanın spor kamuoyunda gündeme oturan Antalyaspor, daha önce Kamerunlu yıldız Eto’o ile 2+1 yıllık anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Yıldız futbolcuyu Antalya'ya getirmek için özel bir uçakla İtalya'nın Milano şehrine giden yöneticiler transfer görüşmelerinde bulunmuş, anlaşmanın sağlandığı açıklanmıştı. Antalya'da kırmızı beyazlı taraftarlar Samuel Eto'o'nun yolunu beklerken Antalyaspor A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada Eto’o transferinde pürüz çıktığı ve transferin askıya alındığı duyuruldu.

Antalyaspor A.Ş imzasıyla kulüpten yapılan yazılı açıklamada, oyuncu ve menajerleri ile maddi olarak her konuda anlaşmaya varıldığı ancak, ekonomik şartlar haricinde diğer bazı detaylarda anlaşma sağlanamadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Başkanımız Gültekin Gencer, As Başkanlarımız Levent Aydın ve Okan Alanyalı, yönetim kurulu üyelerimiz İrfan Erdoğan ve Emin Özgür Kasapoğlu ile birlikte Pazartesi günü İtalya’nın Milano kentine Samuel Eto’o ile görüşmeye gitmişlerdir. Milano şehrinde futbolcu ve menajeri ile görüşülmüş olup aynı gün akşam heyetimiz, futbolcunun davetlisi olarak yemekte tekrar bir araya gelmişlerdir.

Ertesi günkü görüşmelerde ekonomik şartlarda futbolcu ile yıllık 3 milyon Euro ve menajerleri ile de 300 bin Euro olmak üzere toplamda yıllık 3 milyon 300 bin Euro ile anlaşma sağlanmıştır. Ancak ekonomik şartlar haricinde diğer bazı detaylarda anlaşma sağlanamamıştır.

Antalya şehri ve Antalyasporumuz için bir proje transferi olarak düşünülen Samuel Eto’o, her ne pahasına olursa olsun transfer edilmesi değil, kulübümüzün menfaatleri de gözetilerek hareket edildiğinden dolayı detayların netleşmesine kadar üzerinde düşünülmesi için görüşmelere ara verilmiştir."

Bu arada Samuel Eto'o'nun Milano'da futbol dışında ticari şirketlerle yapmış olduğu reklam anlaşmaları ve iptali konusunda doğacak tazminatlar nedeniyle transferinin gerçekleşmediği ve gerçekleşmesinin de zor olduğu iddia ediliyor.