Samuel Eto'o attığı gollerle Antalyaspor taraftarının gönlünde taht kurarken, yönetim kurulunun ise belini büktü. Eto'o'nun resmi sözleşemeye imza attığı 7 Temmuz'dan bu yana dövizde yaşanan yükseliş, Antalyaspor yönetimini 4 milyon 200 bin TL zarara soktu.

Transferiyle ve attığı gollerle dünyayı ayağa kaldıran Samuel Eto'o, kısa zamanda Antalyaspor taraftarının gönlünde taht kurarken, ortaya çıkan maliyet Kırmızı-beyazlı yönetimi kara kara düşündürmeye başladı. 7 Temmuz'da yüzlerce taraftarın katılımıyla Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda düzenlenen imza töreniyle birlikte resmen Antalyasporlu olan Kamerunlu yıldızın maliyeti gün geçtikçe ağırlaşıyor. Sponsor firmanın da henüz vaat ettiği parayı ödememiş olması yönetimi sıkıntıya sokuyor.

3 milyon Euro'dan 3 yıllık anlaşma yapılan yıldız futbolcuya ödenecek miktar, geride kalan 50 günde tam olarak 4 milyon 200 bin lira arttı.

Kur verilerine göre Samuel Eto'o'nun imza attığı gün olan 7 Temmuz'da 2,94 TL'den işlem gören Euro, yaklaşık iki aylık dilimde 46 kuruş yükseldi.

Bu yükselişle birlikte Eto'o'nun maliyeti de artarken, Kamerunlu yıldızın yıllık ücreti 8 milyon 820 bin liradan 10 milyon 200 bin lirayı buldu. 3 yıl için ödenecek miktar ise 26 milyon 460 bin liradan 30 milyon 600 bin liraya ulaştı. Bu rakamların ışığında Antalyaspor'un, 3 yıllık Samuel Eto'o zararı da tam olarak 4 milyon 200 bin liraya ulaştı.