Bu yıl farklı bir statüde organize edilen ve Avrupa'nın 4 farklı ülkesinde oynanan grup maçlarının ardından Eurobasket 2015’te son dörde kalan takımlar belli olurken şimdi ise gözler yarı final maçlarına çevrildi.

Eurobasket 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası, 5 Eylül'de 4 farklı Avrupa şehrinde oynanan grup maçlarıyla başladı. Final maçı ise 20 Eylül Pazar günü Fransa'nın Lille şehrinde oynanacak.

İkinci turda finallere ev sahipliği yapan Fransa'ya yenilerek (76-53) elenen A Milli Basketbol Takımı, Almanya'nın Berlin şehrinde oynanan B Grubu'nda Almanya, İspanya, İzlanda, Sırbistan ve İtalya ile karşı karşıya geldi. Ay yıldızlılar Eurobasket2015 grup maçlarında 3 galibiyet 2 mağlubiyetle 4. sıradan 2. tura çıkmıştı.

Avrupa Şampiyonası'na bu yıl ilk kez dört ülke ev sahipliği yaptı. A Grubu maçları Fransa-Montpellier, B Grubu Almanya-Berlin, C Grubu Hırvatistan-Zagrep ve D Grubu Letonya-Riga'da oynandı. Eleme turları ve final grubu maçlarına ise Fransa'nın Lille şehri ev sahipliği yapıyor.

EUROBASKET 2015’TE İLK YARI FİNAL MAÇI BUGÜN

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final karşılaşmalarının ardından yarı finale yükselen ekipler de belli olurken şimdi gözler finalistleri belli edecek müsabakalara çevrildi.

Fransa'nın Lille şehrinde oynanan son çeyrek final karşılaşmalarının ardından Sırbistan, FIBA Hakemimiz Emin Moğulkoç’un da düdük çaldığı karşılaşmada Çek Cumhuriyeti’ni 89-75’lik skorla mağlup ederken, Litvanya da uzatma sonunda İtalya mücadelesini 95-85 ile kazandı.

Bu sonuçların ardından İspanya ve Fransa’nın ardından, Sırbistan ve Litvanya da yarı finale yükselmiş oldu.

Hatırlanacağı gibi A Milli Takım, Eurobasket 2015’te turnuvaya devam eden İtalya, İspanya ve Sırbistan ile B Grubu’nda yer almış ve maçlarını averajla dördüncü sırada tamamladıktan sonra ev sahibi Fransa ile karşı karşıya gelmişti. Yarı finale kalan iki takım da Türkiye'nin bulunduğu B Grubu'ndan çıktı.

2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda klasman ve yarı final maçlarının programı da belli oldu. Bugün klasman grubunda 2, yarı finalde ise bir maç oynanacak. Program şu şekilde:

Bugün
17.00 Yunanistan – Letonya (Klasman)
19.30 Çek Cumhuriyeti – İtalya (Klasman)
22.00 İspanya – Fransa (Yarı Final)

18 Eylül Cuma
22.00 Sırbistan – Litvanya (Yarı Final)