2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Sırbistan, Çek Cumhuriyeti'ni 89-75 yenerek Fransa ve İspanya'nın ardından adını yarı finale yazdıran 3. takım oldu.

Turnuvanın üçüncü çeyrek final maçında, ikinci turda Finlandiya'yı geçen Sırbistan ile Hırvatistan'ı saf dışı bırakan Çek Cumhuriyeti karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Çek Cumhuriyeti, daha sonra Sırbistan'ın oyunu dengelemesiyle mücadeleye denge geldi ve ilk periyot 21-21 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte, Sırbistan, Zoran Erceg'in kaydettiği 11 sayıyla rakibine üstünlük sağladı ve devre arasına 45-42 önde gitti.

Mücadelenin ikinci yarısına da etkili başlayan Sırbistan, üçüncü periyodun başından itibaren oyunu da istediği gibi yönlendirdi. Sırbistan, son bölümlerde Tomas Satoransky ve Jan Vesely ile etkili olan Çek Cumhuriyeti karşısında final periyoduna 67-63 önde girdi. Son çeyrekte de rakibine öne geçme fırsatı vermeyen Sırbistan Milli Takımı, maçtan da 89-75 galip ayrıldı.

Tony Parker, 18 sayıyla takımının galibiyetinde kilit rol oynadı. Fransa'da Boris Diaw 14, Rudy Gobert 13 sayı attı. Letonya'da Kristaps Janicenoks 16, Janis Strelnieks 14, Dairis Bertans 12 sayı üretti.

Salon: Pierre Mauroy
Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Olegs Latisevs (Letonya), Emin Moğulkoç (Türkiye)
Sırbistan: Stefan Markovic (11), Milos Teodosic (12), Nikola Kalinic (2), Nemanja Bjelica (14), Ognjen Kuzmic, Bogdan Bogdanovic (6), Nemanja Nedovic (8), Dragan Milosavljevic, Miroslav Raduljica (16), Zoran Erceg (20), Marko Simonovic, Nikola Milutinov
Çek Cumhuriyeti: Tomas Satoransky (20), Pavel Pumprla (5), Blake Schilb (11), Petr Benda (2), Jan Vesely (23), Patrik Auda, Vojtech Hruban (5), Jiri Welsch (4), Pavel Houska (5), David Jelinek, Jakub Sirina