Salon: Hayri Gür
Hakemler: Manuel Mazzoni (İtalya), Georgia Poursanidis (Yunanistan), Milan Nedovic (Slovenya)

JSF Nanterre: Jamal Shuler (18), Joseph Gomis (3), Marc Judith (3), Jeremy Nzeulie, Mouhammadou Jaiteh (12), Laurence Ekperigin (2), Mykal Riley (6), Kyle Weems (25), Johan Passave-Ducteil, Terrance Campell (15)

Fraport Skyliners: Johannes Voigtmann (16), Sean Armand (17), Danilo Barthel, Quantez Robertson (3), Michael Morrison (14), Jacop Burtschi (12), Justin Cobbs (9), Aaron Doornekamp (8)

Avrupa basketbolunun üç numaralı kupası olan FIBA EuroChallenge Cup’ta Final-Four heyecanı Fransız ekibi JSF Nanterre ile Alman ekibi Fraport Skyliners maçıyla başladı. Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanan kupanın ilk müsabakasını 84-79 kazanan Nanterre finale yükselen ilk takım oldu.

Müsabakaya etkili başlayan tarafa JSF Nanterre oldu. İlk çeyrekte baştan sona üstün olan Fransa temsilcisi, çeyreği 27-18 öndü kapattı. İkinci çeyreğe daha etkili başlayan tarafa Fraport Skyliners oldu. Almanya temsilcisi ikinci çeyreğin ilk bölümünde ilk kez skora eşitlik getirdi ve skoru 34-34’e taşıdı. Ancak Fraport Skyliners ikinci çeyreğin ilk dakikalarındaki üstünlüğü devam ettireme de devre 45-37 JSF Nanterre’nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresi devresine her iki takımda çok istekli başladı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan üçüncü periyotta Nanterre, rakibinin önü geçme çabalarına izin vermede ve çeyrek de 64-61 Fransa ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Son periyodun ortalarında Fraport Skyliners skora müsabaka boyuncu ikinci kez denge getirmeyi başardı: 64-64. İkinci devredeki etkili oyununu devam ettiren Alman ekibi karşımanın bitimine 4 dakikada 36 saniye kala 69-67 öne geçmeyi başardı. San dakikaları karşılıklı sayılarla büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmanın bitimine bir dakika az bir süre kala Nanterre, kaptan Kyle Weems ile bulduğu üçlükle yeniden öne geçmeyi başardı. Kalan sürede de üstünlüğü koruyan Fransa ekibi karşılaşmayı 84-79 kazandı ve finale adını yazdıran ilk takım oldu.

Nanterre’de Kyle Weems 25 sayı ile galibiyetin mimarı olurken, Fraport Skyliners’de ise 17 sayı ile Sean Armand en skorer oyuncu oldu.

1. Periyot: 27-18
2. Periyot: 45-37
3. Periyot: 64-61
4. Periyot: 84-79

FIBA EuroChallenge Final Four’da ikinci maç 19.00’da temsilcimiz Trabzon Medical Park ile Romanya ekibi Energia Targu-Jiu arasında oynanacak. O maçı kazanan taraf finalde Nanterre’nin rakibi olacak. Kaybeden takım ise Fraport Skyliners ile üçüncülük maçına çıkacak. Şampiyonluk ve üçüncülük müsabakaları pazar günü oynanacak.