Euroleague One Team Çalışma Grubu toplantısı İspanya’nın Valencia kentinde beşinci kez düzenlendi. Toplantıya Türkiye'den Euroleague ekibi Anadolu Efes Spor Kulübü de katıldı.

2015-2016 sezonu öncesinde Euroleague’in sosyal sorumluluk projesi One Team'in 5. Çalışma Grubu İspanya’nın Valencia kentinde düzenlendi. Toplantıya Anadolu Efes Spor Kulübü de katıldı. 29 - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen, Euroleague ve Euro Cup’tan 34 takımın katıldığı organizasyonda Anadolu Efes Spor Kulübü, altyapı antrenörlerinden Cenk Yıldırım ve ekibi ile temsil edildi.

Euroleague’de mücadele eden tüm takımlarının yanı sıra, 10 Euro Cup takımının temsilcilerinin katıldığı 5. Çalışma Grubu’nda Euroleague’in sosyal sorumluluk projesi olan 'One Team'in çalışmalarına başladı. Organizasyona takım temsilcileri ile birlikte Avrupa’nın dört bir yanından One Team elçileri ve destekçileri de katılarak projenin daha da genişleyebilmesi çerçevesinde tecrübelerini ve düşüncelerini paylaştı.

Valencia Basket Takımı’nın ev sahipliği yaptığı çalışmaların odak noktası, dezavantajlı kişilerle empati yapabilmek ve onların hayatını kolaylaştırabilecek çözümler üretmek oldu. Özellikle engelli insanların spor yaparken yaşadıkları zorluklar, çalışmaların merkezinde yer aldı.

One Team Çalışma Grubu’nda ayrıca belirli sosyal problemler üzerinde Euroleague organizasyonunda yer alan takımların hangi çözümleri üretebilecekleri noktasında vaka analizleri de yapıldı.

ANADOLU EFES EĞİTİM MERKEZLİ ÇALIŞMALAR YAPACAK

Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu ise One Team Projesi ve Çalışma Grubu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "One Team’in önemi ve başarısı azımsanmayacak bir seviyeye ulaştı. Yürüdüğümüz bu yolda bize katılmak için istekli olan ve yanımızda yer alan takım ve partnerlerin arttığını gördükçe gururlanıyoruz." dedi.

One Team 2015-16 sezonuna ilk kez tüm Euroleague takımlarının katılımı ile birlikte çok güçlü bir giriş yapacak. Yeni sezonda Anadolu Efes, One Team projesi olarak eğitim merkezli çalışmalarını sezon boyunca hayata geçirecek.

Bu arada Euroleague’in bir sosyal sorumluluk projesi olan One Team ile; ekonomik yönden yetersiz kalan ailelerin çocuklarına basketbol ile ulaşılması, zihinsel ve fiziksel engelli insanların spor sayesinde paylaşımlarının artması, sokak çocuklarının topluma kazandırılması gibi çalışmalar yapılarak, maddi ve manevi yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşılıyor.

One Team ayrıca Özel Olimpiyatlar sporcularına da destek verirken, basketbolu toplumda sosyal etkileşim aracı olarak ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Euroleague takımları kendi projeleri çerçevesinde ülkelerinde fiziksel ya da zihinsel engelli çocuklara ulaşarak onları topluma kazandırmayı hedefliyor. 2012 yılında faaliyete geçen One Team organizasyonu ile 5.000’den fazla çocuk basketbol ile tanıştı.

Anadolu Efes Spor Kulübü de geçmiş sezonlarda One Team projesi çerçevesinde Özel Olimpiyatlar sporcularını ağırlamış, onlarla basketbol oynamış ve Euroleague maçlarında onların desteklerini arkasına almıştı.