TFF 1. Lig'in lideri Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, "Bir günde lider olunmaz. Buralara haddimizi bilerek geldik." dedi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Giresunspor maçının ilk yarısında istedikleri gibi oynayamadıklarını söyledi.

Futbolda seyirci faktörünün ne kadar önemli olduğunu Giresunspor maçında gördüklerini aktaran Buz, maçta 10 kişi kalmalarına rağmen taraftarın desteğiyle müsabakadan bir puanla ayrıldıklarını ifade etti.

Buz, taraftara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Karşılaşmada ilk devre istediğimiz gibi oynayamadık. İkinci devrede eksik oynamamızın verdiği dezavantajla geriye yaslandık. Bir puanı aldık. Bir günde lider olunmaz. Buralara haddimizi bilerek geldik. Sunday Mba, son pozisyonu değerlendiremedi ya da Sadık kırmızı kart gördü diye eleştiri yağmuruna tutulmamalı. Eğer burada bir hikaye yazılıyorsa, onu takım, yönetim ve taraftar yazacak. Hep birlikte bu hikayeyi yazacağız. Olaylara pozitif bakıyoruz."

Buz, takım olarak kolay kart gördüklerini ve bu hafta ciddi bir müsabakaya çıkacaklarını belirterek, "Göztepe, bu ligin kaliteli isimlerine sahip bir takım. Sahalarında Bandırmaspor'a iki puan, Adana Demirspor'a da deplasmanda üç puan kaybettiler. İki haftada kaybedilen beş puan. Bu, çok ciddi bir puan kaybı. Önemli bir müsabaka olacak. Güzel bir maç olmasını temenni ediyorum. Üç puanı da biz alalım istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Göztepe maçı hazırlıkları başladı

Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'in 13. haftasında deplasmanda Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Sarı-siyahlılar, teknik direktör İrfan Buz yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı. Giresunspor karşısında kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Sadık Çiftpınar, izinli olduğu için idmana katılmadı.