Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adanaspor Altyapı Teknik Direktörü Eyüp Arın, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından kullandığı sert sözler nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edileceğini zaten bildiğini ifade ederek, “Bana göre 14 haftanın 11’inde yapılan büyük bir haksızlık var. Adanaspor müsabakalarında hem skoru hem oyunu hakemler belirledi” dedi.
Ligin 14. haftasında Trabzonspor deplasmanında 4-1 mağlup olan ve Kayserispor müsabakasına hazırlanan Adanaspor Altyapı Teknik Direktörü Eyüp Arın, Osman Yereşen Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.
Mağlubiyetin ardından yaptığı sert açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Arın, “Bana göre 14 haftanın 11’inde yapılan büyük bir haksızlık var. Bir ligin, müsabakanın skorunu tamamen oyuncular belirlesin ama Adanaspor müsabakalarında hem skoru hem oyunu hakemler belirledi. Tüm kızgınlığımız bu. İnsan bir görmez, iki görmez. Yazıktır, koskoca camianın çalınan emeği var. Hala o kızgınlığım devam ediyor” diye konuştu.
Kullandığı sert sözcüklerin birikim olduğunu ve müsabakaya çıkmadan zaten o konuşmayı yapmaya karar vermiş olduğunu kaydeden Arın, PFDK’ya sevk edileceğini zaten bildiğini kaydetti.
Karara saygı duyduklarını ancak Adanaspor’a yapılanların başka takımlara yapılmış olsa yürüyüşler, istifaya davetler yaşanacağını dile getiren Arın, Trabzonspor’lu bir yöneticinin, “Bize de çok haksızlıklar yapıldı ama 2 haftadır haksız maç kazanıyoruz” dediğini ileri sürdü.
Turuncu-beyazlı kulübün çalıştırıcısı Arın, bundan sonraki tüm maçların final niteliğinde olduğunu vurgulayarak, taraftarlardan destek istedi. Taraftarları sağduyuya davet eden Arın, Kasımpaşa müsabakasında uğradıkları haksızlıklardan sonra taşkınlık çıkarmayan taraftarın, bundan sonra da sükunetini koruyacağını anlattı.
Arın, “Bundan sonra doğacak çocukların adını adil veya adalet koyalım da en azından adaletin, adilin olduğu her yerde ortamların barış içerisinde olacağını düşünüyorum” ifadelerini sözlerine ekledi.