PTT 1. Lig’de mücadele eden Adanaspor’un Teknik Direktörü Eyüp Arın, sezon başında ilk defa başladığını belirterek, “Tanıdığım bir ekip. Mücedelemizle ligi renklendireceğiz.” dedi.

Sezon hazırlıkları için Çatalan ve Afyon kamplarının çok verimli geçtiğini belirten Arın, “Oyuncularımın uyumu ve performansı beni mutlu etti. Orası hazırlıktı, bu hafta oynayacağımız karşılaşma gerçek. Hayal bitti gerçek başlıyor. Ligler daha farklı. Daha deneyimli ekiplerden kurulu bir lig. Yüksek mücadele gerekiyor. Oyuncuların kamplardaki performansı iyiydi ama mutlaka üstüne koymaları gerekir." dedi.

Genç bir ekibe sahip olduklarını dile getiren Arın, özellikle kaptan Merthan’ın takım için çok önemli olduğunu aktardı. Kaptanın oyun içinde teknik ekibin yardımcısı olduğunu aktaran Arın, “Kendisi ekip içinde müthiş bir önderlik yapıyor. Hem gençlerin gelişiminde, hem de yenilerin uyumunda çok önemli işler yapan oyuncumuz. Ayrıca alt yapıdan yetişen, bizim çok ümitli olduğumuz kaptan yardımcımız Cem’den de çok şey bekliyoruz. Sakatlık yaşamadan oynarsa takıma çok şey katacaktır.” şeklinde konuştu

Adanaspor olarak kendini geliştirmeye uygun bu sene patlama yapacak oyuncuları bir araya getirdiklerini aktaran teknik patron Arın, “Adanaspor bu ligin rengi olacaktır. Skorlar da bizim yolumuzu belirleyecektir. Yeni sezona Şanlıurfa maçıyla başlayacağız. Herkesin eşitçe yarışabildiği lig olması en büyük temennimiz.” diye konuştu.

Her takımın çok dikkatli transfer yaptığını dile getiren Arın şunları söyledi: “Kulüplere olması gereken uygulama geldi. Her takım 25 ismin bildirecek. Bunun içinde 2 altyapıdan futbolcu bulundurma şartı var. Kulüplerin 23 oyuncu transfer etme şansı olduğu için adımlarını çok dikkatli atmaları gerekir. Bu konuda şanslı bir takımız. Çünkü takımın 11 oyuncusu altyapıdan gelen arkadaşlarımız. Transfer yapmadan alt yapıdan gelen oyuncularımıza güvendik. Onları Türk futboluna kazandıracağız. Bu sezon hem yetiştireceğiz hem yarışacağız. Her sezon yeni bir umut. Hedefimiz önce ilk 6 içerisinde bulunmak. Başarabilirsek tabi ki Süper Lig. Bu ligde sadece isim oynamıyor. Koşan mücadele eden formasının sonuna kadar hakkını veren geçlerden kurulu ekiplerde başarılı oluyor. Oyuncularıma güvenerek bunu başaracağımıza inanıyorum. “

Adanasporlu oyuncu Cem Özdemir ise iki kampında çok verimli geçtiğini belirterek takım olarak sezona hazır olduklarını söyledi. Şanlıurfa maçının çok önemli olduğunu dile getiren Cem, “Öncelikle hedefimiz galip gelmek. Ancak en kötü yenilmeden dönmek istiyoruz. İlk defa kendimi bu kadar hazır ve güçlü hissediyorum. İnşallah Adanaspor’la süper ligde oynarım. Benim hedefim sadece süper lig değil ben daha büyük liglerde oymamak istiyorum. Bunu da başaracağımı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin otobüsüne ve oyuncu Mehmet Topal’ın aracına yapılan silahlı saldırıları kınayan Cem Özdemir, “Bu tür olaylar yaşanılmaması gereken vahşice bir saldırı. Bunlar diğer takımların oyuncularını da tedirgin ediyor. Maalesef iki yıldır bu olaylar Türk futbolu nereye gidiyor sorusunu aklımıza getiriyor. Bu hafta Şanlıurfa’ya gidiyoruz. Son zamanlarda Şanlıurfa’da yaşanan olayları herkes görüyor. Burada ne kadar güvencede olacağımızı kesinlikle bilmiyoruz. Urfa kesinlikle çok güzel bir şehir ama yaşananları da herkes görüyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.