Yarın Alanya’dan start alacak 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu birer açıklama yaptı. Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporcu kişiliğinin önde geldiğini belirtirken, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise "Yarından itibaren dünya, Türkiye’yi izleyecek." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporcu kişiliğiyle ön plana çıktığını ifade ederek, "Bu TUR Türkiye'nin turizmdeki reklam yüzüdür, her türlü desteğimiz sürecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız katılımcı sporculara başarı dileklerini ilettiler." diye konuştu.

Sporda yaşanan gerginlikler, özellikle futbolda yaşanan fanatizme de vurgu yapan Kasırga, fanatizme düşmeden Türkiye'nin saygınlığını zedelemeden sporseverlerin takımlarını desteklemelerini de belirterek şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 51. yılını düzenlemenin büyük gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 1963'de başlamış 1965'de uluslararası seviyeye yükselmiş 1966'da ise Cumhurbaşkanlığı himayesine alınmış önemli bir organizasyon. Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz gibi sporcu kökenli olduğu için organizasyona çok önem vermektedir. Yeni spor tesislerinin açılmasında bizzat temellerinin atılmasında rol almıştır. Spor evrensel bir dili insanlığın dilini konuşur. Millet olarak büyük düşünüp büyük adımlar atmak istiyoruz. 2023, 2053, 2071 vizyonumuz doğrultusunda ülkemizde Olimpiyat düzenlemeyi hedefliyoruz. Fanatizme düşmeden ülkemizin saygınlığını zedelemeden takımlarımızı desteklemeliyiz."

MÜFTÜOĞLU: YENİ BİR HEYECAN VAR. YÜZYILIN İKİNCİ YARISI İÇİN START ALIYORUZ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da yarın başlayacak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hakkında bir açıklama yaptı. Müftüoğlu, TUR'un büyüyerek devam ettiğine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir heyecan var. Yüzyılın ikinci yarısı için start alıyoruz yani bu yıl 51. yıla imza atacağız. Bu turun öncülüğünü yapan eski federasyon başkanlarından Talat Tunçalp'e teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlarımız himayesinde Türk medyası, yerel yönetimler, sponsorlar, spor basını sayesinde organizasyon önemli bir marka haline geldi. Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian COOKSON "TUR'u tebrik ediyorum gördüklerim içinde en iyisiydi" ifadesini kullandı. Bu ülke olarak işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor. World Tour olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için teşekkür ederiz."

Müftüoğlu, son olarak TUR’a destek veren sponsorlar Spor Toto, İddaa, Türk Hava Yolları, Salcano, Vestel, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Shimano, Kipeo, Sırma, Best FM, Spor A.Ş, TSYD ve Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu’na teşekkürlerini iletti.