Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ’Üniversite Fair-Play Kervanı’ 2016 yılı çalışmalarına Kars Kafkas Üniversitesi’nde devam ediyor.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından üniversitelerde fair-play felsefesinin yayılmasına yönelik olarak düzenlenen “Üniversite Fair-Play Kervanı” 2016 yılı çalışmalarına Kars Kafkas Üniversitesi’nde devam ediyor. Üniversite Fair-Play Kervan Heyeti Kars’ta Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ı da ziyaret edecek. Düzenlenecek Fair-Play Konferansına TMOK Fair-Play Komisyonu üyeleri ile birlikte Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ve Kars’ın yetiştirdiği şampiyon ve rekortmen atletlerden Mehmet Yurdadön katılacak.
Kars Kafkas Üniversitesi’nde 12 Mayıs Perşembe günü yapılacak Fair-Play organizasyonunda Fair-Play olgusunu tanıtacak farklı etkinlikler yer alacak. Ziyaret sırasında, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi açılacağı belirtildi. Burada Fair Play Kervanının Sponsorları; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kiğılı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi stantları da yer alacak. Ayrıca Fair-Play’i anlatan kitap, rozet ve broşür gibi materyaller öğrencilere dağıtılacağı öğrenildi.