Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı güreşlerde en iddialı isim olarak kendisini gördüğünü söyledi.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın başlıyor. Hazırlık yapmak ve şehrin havasına uyum sağlamak amacıyla Edirne’ye erken gelen son başpehlivan, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçen yıl 22 Haziran tarihinden itibaren 2015’in hazırlıklarına başladıklarını anlatan Atlı, "Sezon başı nisan ve mayıs ayında başladı. Kazasız belasız bir sezon geçirdik. Ustam Bayram Ertem nezaretinde çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Buraya çok iddialı geldik." dedi.

Hedefinin altın kemeri ikinci kez kazanarak memleketi Samsun’a götürmek olduğunu ifade eden Atlı, "Bunun için şu an fiziksel ve psikolojik olarak her yönden hazırım. En iddialı güreşçi olarak şu an kendimi görüyorum. İnşallah Allah kaza bela vermediği takdirde bunu başaracağım." diye konuştu.

Çok yüksek rakımlardan Edirne’ye geldiklerini kaydeden son Başpehlivan, "Buraya uyum sağlamak için birkaç gün erken geldik. Bugün ter antrenmanı yapacağız. Vücudumuzu Edirne sıcağına göre ayarlayacağız. Tabii ki, bütün çalışmalarımızı buraya göre yaptık. Form grafiğimizi buraya göre yükselttik. Şartlar eşit olduğu için bir olumsuzluk olacağını düşünmüyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Geçen yıl altın kemeri aldıktan sonra buna iyice inandık. Allah bir kaza bela vermediği takdirde bu yıl da ikinci altın kemeri alırsam üçüncü yılın bizim için daha kolay olacağını düşünüyorum. Çünkü rakiplerimizi çok iyi analiz ettik, tespit ettik. Bütün açıklarımızı, eksikliklerimizi giderdik. İnşallah biz de en iyi şekilde uygulayıp hedefim olan ikinci ve üçüncü kemere ulaşacağız."

ÇOK ERKEN YAŞLARDA BAŞA ÇIKTIĞIM İÇİN SORUNLAR YAŞADIM

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çok erken yaşlarda baş güreşlerine çıktığını hatırlatan Fatih Atlı, bu nedenle sakatlık ve uyum sorunu yaşadığını anlattı.

Bütün bunları atlattığını dile getiren Atlı, "Şu anda 31 yaşındayım inşallah bu performansımı güreş hayatım sonlanıncaya kadar devam ettireceğime inanıyorum." ifadesini kullandı.

FİNALDE HAK EDEN ARKADAŞIMLA MÜCADELE EDECEĞİM

Kırkpınar’ın erler meydanı olduğunu vurgulayan Atlı, finale çıkması durumunda hak eden rakibiyle mücadele vereceğine inandığını açıkladı.
Elinden geleni yapacağını söyleyen Atlı, "Takdir Allah’ın. İsim vermek yanlış olur." dedi.

ALİ GÜRBÜZ’E TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN

3 yıl Kırkpınar’dan men edilen Ali Gürbüz’ün güreşlere etkisiyle ilgili bir soruyu da cevaplandıran Atlı, "Ali Gürbüz son yılların en iddialı ismi. Onun güreşe gelmesi yağlı güreşe çok heyecan ve yenilik getirecek. Arkadaşımıza buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." açıklamasını yaptı.