2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda yarın Kazakistan ile oynayacak olan A Milli Takımı'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bu maçın telafisinin olmadığını söyledi.

Fatih Terim ve kaleci Volkan Babacan, maçın oynanacağı Ortalık Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. İlk söz alan kaleci Volkan Babacan, "Bulgaristan maçı bizim için iyi bir tecrübe oldu. Bu maçın bizim için telafisi yok. Bu yüzden Kazakistan maçından galip ayrılmak istiyoruz." dedi.

Kazakistan maçı dahil telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını söyleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise sezonun en zor vaktinde maça çıkacaklarını belirtti.

Kadroda yer alan Arda, Mevlüt ve Hakan’ın 24 Mayıs’ta liglerinin bittiğini ve fikstürü bu yüzden uzattıklarını kaydeden Terim, aynı anda üç farklı grup futbolcuyla çalıştıklarını kaydetti.

Maça bu şartlarda çıkmanın kolay olmadığını dile getiren Terim, Kazakistan dışında kalan maçların üçünü kendi sahalarında oynayacaklarını hatırlattı. Terim, iyi oynanmayan hiçbir maçın avantaj içermediğini de belirterek, bu yüzden yarınki maçın seneyi iyi bitirme adına önemli olduğunu tekrarladı.

Puan kaybının telafisi olmayan durumlara sokabileceğini hatırlatan Terim, Çek ve Letonya maçlarını örnek vererek, "Umarım ikinci yarıda bunların tersi olur. Biz oyunumuzu oynayalım, benim endişem yok. Mühim olan bizim kazanmamız." şeklinde konuştu.
Takımın giderek gençleştiğinden de bahseden Terim, bu değişimin süreceğini dile getirdi.

Basın toplantısının ardında Milliler, yaptıkları antrenmanla Kazakistan maçının hazırlıklarını tamamladı.