Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in futbolun paydaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduğu ve projelerini paylaştığı Futbol Buluşmaları'nın üçüncüsü Edirne'de yapılıyor.

Daha önce Adana ve İzmir’de yapılan toplantıların üçüncüsü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli temsilcilerinin katılımıyla RYS Otel'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFD Genel Koordinatörü Bülent Bayraktar ve FGD Koordinatörü Fatih İbradı katıldı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim toplantının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Terim, "Başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar, alt yapı sorumluları, milli eğitim yetkilileri, il genel müdürlüğü yetkilileri, beden terbiyesi, BESYO akademisyenleri ile beraber bu buluşmalarımızda futbol adına her şeyi konuşuyoruz." dedi.

Bu toplantılara katılan arkadaşları daha çok dinlediğini ifade eden Terim, "Gerek teknik gerek idare ve gerek ekonomik olarak sıkıntılar, olanlar olmayanlar eksik kalanlar, arkadaşlarımızın fikirlerini dinliyorum. Herkes rahat rahat sınırsız kendini ifade ediyor. Zaman zaman ben de yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, planlarımızı, programlarımızı karşılıklı paylaşıyoruz." diye konuştu.

Yüz yüze temasların çok daha iyi olduğunu da anlatan Fatih Terim, "Çünkü onların yanına gelmek daha da güzel bir ortam oluşturuyor. O yüzden çok memnunum." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların sonucunda ortaya çıkacak olan başlıklar bize Türk futbolundaki yolumuzu gösterecek. Belki de yol haritamız olacak. Belki çoğu bilinmeyen şeyler değil ama burada duyduklarımız arasında çok da bilinmeyen şey var. Belki tahmin ettiğimiz ama farkında olmadığımız şeyler var. Böyle baktığımızda her arkadaşımızın kendini ifade etme platformu doğru bir şekil gibi görünüyor."

Türk futboluna hizmet edenlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu da kaydeden Fatih Terim, "Böyle baktığımızda herhalde sonuçta binlerce insanla görüşmüş olacağım. Daha doğrusu binlerce futbolla ilgilenen teknik, idari birçok uzman arkadaşımızla veya yönetimdeki arkadaşlarla görüşmüş olacağız. Bu da inanıyorum ki bize bunları deşifre ettiğimizde ortaya önemli bir fikir birliği çıkacak. Hepsinden Futbol Federasyonu faydalanacaktır." açıklamasını yaptı.

Trakya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Terim, "Çünkü en son seçmeyi de ilk milli takım hocalığımda ben yapmıştım. Burayı ayrı bir bölüm olarak görüyorum. Yani İstanbul’a bağlı ama ben buranın ayrı bir bölüm olmasından yanayım. Burası genel olarak irdelenmesi gereken bir yer. Gerekli alakayı da federasyon olarak göstereceğiz." şeklinde konuştu.