Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, futbolcular eğer tarihe geçmek istiyorlarsa yarın akşam İzlanda maçını iyi tamamlamaları gerektiğini söyledi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda ile yapacağı kritik maç öncesi Fatih Terim, Arda Turan'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Tarihinde ilk kez Avrupa Şmapiyonası'na gitmeyi hak eden İzlanda'yı tebrik eden Fatih Terim, "İzlanda halkına da hayırlı olsun diyorum. Baştan sonra Çek Cumhuriyeti'nde de önde olarak grubu domine ettiler. Liderlikleri hala sürüyor. Saygıyı, sevgiyi, tebriği hak ediyorlar." diye konuştu.

"MÜMKÜNSE DİREK GİDELİM OLMUYORSA NASIL GİDECEKSEK ÖYLE GİDELİM"

Yarın oynanacak İzlanda maçı için değerlendirmelerde bulunan tecrübeli hoca, "Ümit ediyorum buradan bir şeyi alarak çıkarız. Arda'nın dediği gibi ipin üstünde oynadık. Hollanda'nın kazanması bizim kaybetmemiz. Olabilecek bir şey bu futbolda. Beraberlik ya da galibiyetle devam etmek istiyoruz. İspanya'nın kazanması ya da beraberlik halinde direkt gitme ihtimaliz beliriyor. Mümkünse direk gidelim yoksa nasıl olursa gidelim. Tüm düşüncemiz bu. İnşallah bunu alırız. Yürekten inanıyoruz." dedi.

HOLLANDA CEPHESİNDE YAPILAN YORUMLAR

26 yaşındaki İzlandalı forvet oyuncusu Finnbogason'un 'Kaygılanmayın Hollandalı dostlarım sizin için Türkleri yeneceğiz.' twet'inin Fatih Terim, "Biz açıkçası kaos ortamında hazırlanıyorsak bunlar vız gelir bize. Bundan sonra da bir şey kalmıyor zaten. Ne tweet'ler ne onlar bunlar havada kalıyor. Her şey serbest. Bakalım ne olacak. Zaten başka bir şey beklemek bu seviyeleri hiç bilmemek olur. Hepsine hazırlıklıyız. Robben'in de güzel sözleri var, onları seçelim. Akıllı insanların sözlerini daha öne alalım." yorumunu yaptı.

Milli Takım'ın gruptaki son halini de değerlendiren tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 puandan sonra 15 puana gelip Hollanda'nın önüne çıkmak bence müthiş bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Arda bir şeyler söyledi ama daha sakin zamanda konuşuruz. Maça konsantre olmak zorundayız. Bu tip maçlara çıkarken ki psikoloji başka. Büyük bir iş başardılar. Demin de söylediğim gibi kritik üç nokta var. Ukrayna, İspanya'yı yenemezse başka bir önemli noktayı kovalacağız. Yenersek ki maç esnasında bize haberler gelebilir. Kazakistan'ın yenmesini umuyoruz. Bunu kovalamamız lazım. Olmadı, gitmemiz lazım. Oradaki üç puan bize bu şansı getirdi."

Yarın akşam Konya'da hep beraber sevinmek istediklerini dile getiren Türkiye Futbol Direktörü, "Akşamki duruma göre en yükseği kovalamaları olacak. Bu bilinçsizce davranacağımız manasına gelmiyor. İsteğim bu periyotu 6-7 maçı güzel tamamladık. Sonunu iyi bitirmek istiyoruz. Yarın burada Allah nasip ederse hep beraber sevinelim. Ülkeye bir nebze su serpeceksek, 2-3 saat elem ve kederi dağıtacaksak bundan mutlu oluruz. Konya seyircimizle beraber tüm ülkenin dualarının bizimle olduğunu biliyoruz. Yarın inşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Takımımız bunun bilincinde ve oynadığı teknik-taktik oraganizasyonla iyi bir takım olmaya doğru gidiyoruz. Yarın yenilip Hollanda yenerse siz yine gidemiyorsunuz. Bu şartlar altında futbol oynayacak bir Milli Takım'dan bahsediyorsunuz. Eğer tarihe geçmek istiyorlarsa yarını iyi tamamlayacaklar. Müthiş bir görev yaptıklarını unutmamak lazım." diye konuştu.

Milli Takım'ın gruba başladığı hali ile bugünkü oyun sistemi hakkında ise Terim, "Oyunumuzda değişiklik var. Sistemimizde de küçük değişiklikler var ama felsefede değişiklik yok. Rakamlar çok fazla önemli değil, ne istediğiniz önemlidir. Bende yeni kelimelerde sıkıldım. Basit bir oyun futbol, aynı zamanda ciddi bir oyundur. Bir takım değişiklikler yaptık, onu oynamaya çalışıyoruz. Zaman gerekli ama bu zaman şu anda 1 mağlubiyet kredisinin olacağı noktada değil. Maçlardan sonra oyun anlayışımızı beraberce konuşacağız." ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZ KONUSU VE İLK 11 TERCİHİ

Sakatlığı bulunan Burak Yılmaz ve 11 hakkında da bilgiler veren Fatih Terim, "Fazla oynamaya gayret ediyoruz ama Burak gerçeği var. O da çok uğraştı ama oyuncu sağlığı bizim için en önemlisi. Bir yandan istikrar derken bir yandan da ekonomik kullanabilir miyiz? Buna bakacağız. 11 için ise çok oynama yapmayacağız, ufak dokunuşlar olabilir." diyerek sözlerini tamamladı.