Dünyaca ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, Hindistan kriket takımının forması ile sosyal paylaşım sitesin Facebook'ta paylaştığı fotoğraftan dolayı özür diledi.

Devam eden Kriket dünya kupası şampiyonasında Hindistan ile Pakistan arasında büyük rekabet yaşanırken şu an Dubai'de bulunan Federer'in Hindistan forması ile poz vermesi Pakistanlıları kızdırdı. Konuyla ilgili yapılan küçük bir ankette fotoğrafın her 12 Pakistanlıdan 10'unu rahatsız ettiği belirtildi.

Federer ise "Dürüst olmak gerekirse bu, sadece sponsorum olan Nike firmasının bir kampanyası sebebi ile Hintli sporcularla bir araya gelmemden kaynaklandı. Onlarla biraz vakii geçirdim ve onlar da bana forma hediye etti." ifadelerini kullanırken, "Tahrik edici bir tartışmanın fitilini ateşlediysem özür diliyorum." dedi.

İngiltere'de yayınlanan bir haberde Pakistanlı bir öğrencinin "Elimdeki bütün Federer resimlerini sildim." dediği kaydedildi.

Kriket şampiyonasında Güney Afrika'yı desteklediğini belirten Federer, Hindistan'ı da "birazcık" desteklediğini aktardı.

Federer ayrıca, "Ben neredeysem oranın sporu ile ilgileniyorum. Eğer Avrupa veya Amerika'da isem tabii ki kriket izlemiyorum. Ama Dubai ve Avustralya'da bulunduğumda kriket izliyorum." dedi.