BRAGA (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında yarın Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Fenerbahçe, ilk maçta elde ettiği 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyarak çeyrek final vizesi almak istiyor.

İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı-lacivertliler, avantajlı geldiği Portekiz'de çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek.

Municipal Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak Braga-Fenerbahçe karşılaşmasını Hırvatistan Futbol Federasyonundan hakem Ivan Bebek yönetecek.

Fenerbahçe, Avrupa'da deplasmanda da 5 maçtır yenilmiyor. En son UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonraki 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı.

Braga'nın serisine Fenerbahçe son verdi

Braga'nın resmi karşılaşmalardaki 15 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Fenerbahçe karşısında sona erdi. Portekiz temsilcisi ardından ligde de Belenenses'e 3-0 yenildi.

Portekiz ekibinin en büyük güvencesi ise sahasındaki formu. Braga, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 4 iç saha maçının 3'ünü kazanırken bir kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Öte yandan Braga'da sarı kart cezalısı Brezilyalı oyuncu Luiz Carlos Moreira forma giyemeyecek.

-Deplasmanda 103. maç --

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında dış sahada 103. kez sahaya çıkacak.

Bugüne dek rakip sahada oynadığı 102 maçta 24 galibiyet elde eden, 21 maçta beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler 57 karşılaşmayı da kaybetti.

Sarı-lacivertliler, deplasman maçlarında 105 gol atarken, kalesinde 190 gol gördü.

-Muhtemel 11 -

Fenerbahçe'nin yarın Braga karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Şener Özbayraklı), Bruno Alves, Simon Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Diego Ribas, Robin van Persie.

Muhabir: Erkan Tiryaki