Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına tekrar seçilen Aziz Yıldırım, mahkemeden temizlendiği gün kongre kararı alacağını birkez daha açıkladı.

Ülker Sports Arena'da yapılan başkanlık seçiminin ardından 12. kez başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, üyelere bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Yıldırım, entresan bir kongre yaptıklarını belirterek, "Bana ve arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşükkür ediyorum. Bu kulüp kurulduğu günden beri devletle sıkıntılar yaşamıştır. Kurulduğu zaman padişahlarla sıkıntılar yaşamış. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde de sıkıntılar var. En son 3 Temmuz olayında bunları gördük. Bizi belli bir projenin içine koyarak diğer kulüplerdeki insanlarla beraber Vatan Emniyet, Metris ve Silivri'de yattık. Benim çıkmam ve arkadaşlarımın tahliye olmasından sonra Fenerbahçe'de değişimler başladı." dedi.

İSMAİL KARTAL'A SAHİP ÇIKTI

Dünkü Kasımpaşa maçının ardından Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü görevini bırakan İsmail Kartal'a sahip çıkan Aziz YIldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sporculara saygılı olmamız gerekiyor. Dünkü maçta yine İsmail Kartal ve oyunculara bir grup bağırmış. Ben görev aldığım dönemlerde 5 tane çocuğumuzu futbol takımının başına getirdim. Bu takım Rize'deki kurşunlanma olayından sonra düşüş yaşadı. Bir oyuncu formasını çıkardı atalım derseniz. Bu kulüpte sporcu bulamazsanız. Formasına hakaret eden kişi olursa biz zamanı geldiğinde gerekli yaptırımları yaparız."

Görevi bırakan İsmail Kartal'a teşekkür eden Başkan, "İsmail Kartal'ın oğlu okulunda babasından dolayı dövülmüştür. Eşi tacize uğramıştır. Kendisi de evine giderken üç kişi arabasını çevirip kavga etme noktasına gelmiştir. İsmail Kartal bu kulübün çocuğudur. Bu seçimden sonra başka türlü hareket edeni affetmeyeceğim." diye konuştu.

"MAHKEMENİN KARARINDAN SONRA YOKUM"

Şike süreci ile ilgili 7-8 Temmuz'da yapılacak mahkemenin ardından kongre kararı alacağını birkez daha yineleyen Aziz Yıldırım, "Mahkeme kararından sonra kongre kararı alacağım." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Başkanlığa aday olacak kişilerin iyi hazırlanması gerekiyor. Başkanlığa aday olacak kişiler şimdiden çalışmalara başlasın. Mahkeme temizlediği gün akşamı kongre kararı alacağım. Ancak Fenerbahçe'nin iyiliği için her zaman burada olacağım. Bıraktı gitti yok. Herkes ona göre tavrını alsın. Benim ailem hiç bir zaman Fenerbahçe'nin önüne geçmedi. Görevi bıraktığım gün ufak kızımı omuzuma alıp sahneye çıkıp veda edeceğim."