Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı tarafından düzenlenen NEU Cup 2015 başladı. Turnuva maçları öncesinde ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi ve turnuvaya katılan Fenerbahçe, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi takımlarının baş antrenörleri ve takım kaptanları RA-25 Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ATAMTÜRK: KIBRIS’TA YAPILMASI HEYECAN VERİCİ

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk, basın toplantısında yaptığı açıklamada KKTC’de çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını kaydetti. Kıbrıs Türk spor tarihinde önemli bir yer edinecek bir turnuva gerçekleştireceklerini ve Türkiye’nin en önemli spor kulüplerini Kıbrıs’ta ağırlayacaklarını kaydeden Atamtürk, “Katılan tüm takımlara davetimizi kabul ettikleri için teşekkür ederiz. Böyle bir turnuva başlatmış olmanın heyecanını yaşıyoruz ve gelenekselleşecek bu turnuvanın KKTC için de çok büyük bir kazanım olacağını düşünüyoruz.” dedi.

GEORGE DİKEOULAKOS: LİG ÖNCESİ ÖNEMLİ BİR SINAV

Fenerbahçe’nin Yunan Başantrenörü George Dikeoulakos ise Kıbrıs’ta takımlarına olan ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Güçlü takımlar ile karşılaşacaklarını, maçların zor ve çekişmeli olacağını ve bunun lig öncesi önemli bir sınav olacağını ifade eden Dikeoulakos, oyuncularının ellerinden geleni yapıp turnuvada disiplinli bir duruş sergileyeceğini aktardı.

VARDARLI: GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNUZ”

Fenerbahçe kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen ise NEU CUP’ın sezon başı katılacakları ilk turnuva olduğunu ve turnuvaya çok önem verdiklerini kaydetti. Turnuva atmosferinin çok güzel olduğunu ve kendilerine olan ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Vardarlı, turnuvanın sonunda da güzel anılarla buradan ayrılacaklarını aktardı.

ALPER DURUR: BİZİM AÇIMIZDAN ÖZEL VE ANLAMLI BİR TURNUVA

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Alper Durur ise yaptığı açıklamada güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını aktardı. Gelen takımlara çok teşekkür eden ve bunun kendileri açısından özel ve anlamlı bir turnuva olduğunun altını çizen Durur, katılan takımların sezon öncesi güzel bir başlangıç yapacaklarını ifade etti. Herkesin yeni sezona hazırlandığını ve sakatlıksız bir turnuva dilediğini kaydetti.