Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını Şükrü Saracoğlu Stadı'nda paylaşacak. Her iki takımda şampiyonluk yarışındaki hedefi için zorlu karşılaşmada galibiyeti hesaplıyor.

Son yıllarda nadir görülen bir pozisyodnun yaşanması, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın üçünün birden şampiyonluk potasında olması bu maçın önemini bir kez daha arttırdı. Zorlu derbi öncesinde Galatasaray'ın dün akşam Kasımpaşa'yı deplasmanda 3-2 mağlup ederek 55 puanla liderlik koltuğuna oturmasının ardından 54 puandaki Beşiktaş ile 50 puandaki Fenerbahçe adına bu maç daha da önemli hale geldi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Son haftalardaki inişli çıkışlı grafiğinden dolayı ligde üçüncü sıraya kadar gerileyen Fenerbahçe, kendi evindeki bu derbiyi kazanıp hem Beşiktaş ile arasındaki puan farkının artmamasını hem de lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını ikiye düşürmeyi hedefliyor.

Teknik Direktör İsmail Kartal, son iki maçın kadrosunda yer alan Diego Ribas ve Moussa Sow'u kesip bu oyuncuların yerine Alper Potuk ile Dirk Kuyt'ı ilk onbirde sahaya sürdü.

Ev sahibi ekip Fenerbahçe'de sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, konuk ekip Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle İsmail Köybaşı, Alexander Milosevic ve Daniel Opare bu zorlu mücadelede forma giyemeyecek isimler.

BEŞİKTAŞ, CEPHESİ

Hafta içinde UEFA Avrupa Lig'nde Club Brugge'e elenerek çeyrek final şansını kaybeden Beşiktaş, artık tüm ağırlığını lige verecek. Galatasaray'ın bir puan gerisindeki siyah beyazlı takım, Kadıköy'deki derbiyi kazanıp tekrar liderliği ele geçirmeyi ve Fenerbahçe ile puan farkını 7'ye çıkarmayı planlıyor.

Perşembe günkü karşılaşmada taraftarlar tarafından büyük tepki gösterilen kaleci Tolga, Teknik Direktör Slaven Bilic tarafından tekrar bu maçta ilk onbirde maça çıkacak. Siyah beyazlı ekipte iyileşen, Serdar Kurtuluş, Sosa ve Atiba takımdaki yerlerini alırken sakatlığı bulunan Opare bu maçın kadrosuna alınmadı. Beşiktaş'ın yıldız oyuncularından Olcay Şahan ise teknik direktör Slaven Bilic tarafından yedekler arasında oturtuldu.

İKİ TRİBÜN KAPALI

Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle kale arkası tribünler kapatıldığı için oralara taraftar alınmadı. İki tribüne de büyük Fenerbahçe bayrakları asıldı.

TAKIM KADROLARI

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Bruno Alves, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Alper Potuk, Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt, Caner Erkin, Emmanuel Emenike
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Necip Uysal, Ramon Motta, Atiba Hutchinson, Jose Sosa, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Demba Ba