Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye Kupası'nda derbi heyecanı yaşanacak. Beşiktaş Vodafone Arena'da ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak. Türkiye Kupası'nda son 16 turu maçları tek maç üzerinden eleme ulusü ile oynanacak. Kazanan takım çeyrek finale yükselecek. İki ekip arasındaki mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. İşte Fenerbahçe Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda sorularının yanıtı...

Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Vodafone Arena'da 5 Şubat Pazar günü oynanacak karşılaşma saat 20.30'da başlayacak ve ATV'den şifresiz olarak ekranlara gelecek. 

Beşiktaş Türkiye Kupası D Grubu'nu lider tamamlayarak son 16 turuna yükselmişti. Siyah-beyazlı takım na mağlup çıktığı grupta 4 maçını kazanırken 2 maçta da berabere kalmıştı.

Türkiye Kupası'nda C Grubunda mücadele eden Fenerbahçe gruptan Gençlerbirliği'nin ardından 11 puanla 2. sırada tamamlamıştı. Sarı-lacivertli takım 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi almıştı.İki takım arasında bu sezon Süper Lig'de Kadıköy'de oynanan mücadele 0-0 sona ermişti.

342. randevu...

Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın yapacakları Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçıyla 342. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında 28 Kasım 1924’te, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 93 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 341 maçta Fenerbahçe 129, Beşiktaş 123 galibiyet aldı, 89 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Rekabette Fenerbahçe’nin 468 golüne, Beşiktaş 429 golle karşılık verdi.

Ara transfer döneminde Karavaev dışında başka transfer yapmayan Fenerbahçe'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Teknik Direktör Advocaat, kadro dışı bıraktığı Emenike ve Van Der Wiel'i affetti. İki futbolcu takımla beraber çalışmalara başladı.
Daha önce 2013-14 sezonunda Ersun Yanal ile Galatasaray derbisinde bir tartışma yaşayan ve yedek kalmayı sorun eden Emenike, daha sonra 2014-15 sezonunda da İsmail Kartal döneminde Beşiktaş derbisinde formasını çıkarıp, sahayı terk etme konusuyla gündeme gelmişti. Hatta 2015-16 sezonundaki kadro yapılanmasında kiraya verilip, uzaklaştırılan 27 yaşındaki forvet, sezon başında transfer konusundaki sıkıntılar nedeniyle zorunlu olarak takıma çağrılmıştı.

Ancak bu sefer de Dirk Advocaat'ın tepkisini çeken Emenike, yine kadro dışı kaldı. 1.5 ay sonra kulüp bulamayan tecrübeli forvet, yine affedildi.

Fenerbahçe Kulübü, pazar günü Beşiktaş ile Vodafone Arena'da oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçı için resmi sitesinden taraftarına duyuru yaptı.

İşte yapılan açıklama;

Profesyonel Futbol Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında 5 Şubat 2017 Pazar günü saat 20:30’da Vodafone Arena’da Beşiktaş ile karşılaşacaktır.

Karşılaşmada misafir takım taraftarlarına ayrılan biletler, İl Güvenlik Kurulu kararlarınca kulübümüz tarafından dağıtılmış olup, dağıtım işlemi taraftarlarımızın kulübümüze yaptıkları yazılı başvuru sırasına göre gerçekleşmiş ve taraftarlarımıza ayrılan tüm biletler tükendiğinden bugünden itibaren başvuru kabul edilmemektedir.

Karşılaşmaya yönelik İl Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

Müsabaka günü taraftarlarımıza, Vodafone Arena Stadı’nda tek geçişlik pass kart dağıtımı kesinlikle yapılmayacaktır. Taraftarlarımızın, daimi ve tek geçişlik kartlarını, stadımızın yanında bulunan Passolig gişelerinden temin etmeleri gerekmektedir. (Kenan Evren Lisesi bahçesi ve Şefik Bey Sokakta kurulacak olan gişeler)

Saat 15:00 itibariyle Recep Peker Caddesi, Kızıltoprak ışıklar mevkiinden Yoğurtçu Parkı’na kadar araç trafiğine kapatılacak ve güvenlik noktaları kurulacaktır.

Taraftarlarımız, Passolig kartlarına yükledikleri biletleri, başka bir Passolig kartına transfer edemeyecek, Passolig kartlarında bilet yüklenmemiş olan taraftarlar otobüslere alınmayacaktır.

Müsabakaya katılım gösterecek olan taraftarlarımızın, maç günü saat 15:30’da, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Protokol Tribünü önünde hazır olmaları gerekmektedir. Taraftarlarımızın bu noktada bilet kontrolleri ve üst aramaları yapılacak ve kulübümüz tarafından organize edilen otobüslerle toplu olarak Vodafone Arena’ya hareket edilecektir.

Taraftarlarımız için organize edilen otobüslerde oluşabilecek herhangi bir maddi hasar durumunda, emniyet birimleri hasarın sorumlularını derhal tespit edecek ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca kendilerine işlem yapılacaktır.

Konuyla ilgili Vodafone Arena Stadı’nda takımımızı destekleyecek olan taraftarlarımızdan hassasiyet bekliyor, Fenerbahçe taraftarına yakışır bir tutum sergilemelerini ve 90 dakika boyunca takımımızı var gücüyle desteklemelerini rica ediyoruz.

BEŞİKTAŞ, KUPADA FENERBAHÇE'YE 34 YILDIR ÜSTÜN

İki ekip Türkiye Kupası tarihinde 21. kez karşı karşıya gelecek. Kupada oynanan 19 maçta siyah-beyazlı ekip 11 kez galip geldi. Fenerbahçe 3 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 5 maç beraberlikle sonuçlandı. 

İki takım kupada ilk kez 1978 yılında karşılaştı ve bu maçı Fenerbahçe uzatmada 2-1 kazandı. Fenerbahçe Kupada ezeli rakibini en son 1983 yılında mağlup etti. 4 Mayıs 1983 tarihinde oynanan maç 1-1 berabere bitmiş ancak Beşiktaş, sarı kart cezalısı Mehmet Ekşi'yi oynattığı için Fenerbahçe bu maçı 3-0 hükmen kazanmıştı. Bu maçın ardından Beşiktaş, kupada Fenerbahçe ile oynadığı 15 maçın 11'inden galibiyetle ayrıldı.
İki takım kupada en son 13 Mayıs 2009 tarihinde finalde karşı karşıya geldi. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan final maçını Beşiktaş, Bobo'nun iki, Yusuf Şimşek ve Holosko'nun birer golüyle 4-2 kazanarak kupayı müzesine götürdü. Kupa tarihinde iki takım iki kez daha finalde karşılaştı ve bu finallerden de Beşiktaş zaferle ayrıldı.
Beşiktaş kupada son finalini 2010-2011 sezonunda oynamış ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla yenerek kupayı kazanmıştı. Fenerbahçe ise kupada geçen sezon final oynamış ve Galatasaray'a 1-0 yenilmişti.
FENERBAHÇE'DE SOW VE OZAN'DAN İYİ HABER!

Kupadaki derbide Beşiktaş ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de kadro netleşiyor. Sarı-lacivertlilerde Sow ve Ozan Tufan, görev verilerse derbide oynayabilecek.

Fenerbahçe'de gözler Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile oynanacak maça çevrildi. Derbi öncesi sakatlığı geçen Ozan Tufan ve Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Moussa Sow’un oynayabilecek duruma gelmesi teknik direktör Dick Advocaat'ın elini güçlendirdi.
Ezeli rakibi Beşiktaş ile ilk kez Vodafone Arena'da karşı karşıya gelecek Fenerbahçe'de, teknik direktör Dick Advocaat kadrosunu netleştiriyor. 

Hollandalı teknik adam, kaleyi yine kaptan Volkan Demirel'e emanet edecek. Savunma dörtlüsünde değişiklik yapmak istemeyen Advocaat; Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'a forma verecek. 

Advocaat; Mehmet topal ve Josef’i de ilk 11’de oynatacak. Lens’in yeri garanti durumda. Beşiktaş'a sahasında ilk yenilgisini tattırmak isteyen sarı-lacivertlilerde Moussa Sow ve Ozan Tufan da forma giyebilecek. Senegal Milli Takımı ile yer aldığı Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Sow ile sakatlığını atlatan Ozan Tufan, Advocaat'ın şans vermesi durumunda derbide sahada olacak. 

Volkan Şen ve Salih Uçan'ın ise sakatlıkları sürüyor. 1,5 ay kadro dışı bırakıldıktan sonra hafta içi affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel de görev verilmesi durumunda Beşiktaş derbisinde oynayabilecek.