Denizlispor´un altyapısında yetişen, daha sonra Fenerbahçe´ye transfer olan 20 yaşındaki genç yetenek Recep Niyaz, Yeşil-Siyahlı takımla 1+1 yıllığına anlaştı. Fenerbahçe´den bonservisi ile alınan genç oyuncu, Denizlispor Başkan Mustafa Şavluk'un da katıldığı törenle imza attı.

Niyaz, birçok kulüp daha yüksek ücret önermesine rağmen yetiştiği takıma vefa borcunu ödemek adına Denizlispor´un teklifini kabul ettiğini söyledi. Niyaz, "Benim için çok büyük bir deneyim oldu. Çok küçük yaşta büyük deneyimler elde ettim Fenerbahçe’de, çünkü çok çok zorlu bir süreç içerisinde Fenerbahçe takımına katılmıştım. Oraya sıçrayışım buradan oldu. İki sene içerisinde ben, kiralık dönemde iyi performans gösterdiğime de inanıyorum. Onların üzerine koyabileceğime inandığım için ben buraya geldim, kendi evime, kendi yuvama. Burayı ben her zaman evim gibi hissettim. Bazen yeni sayfalar için en başa dönmek gerekiyor. Temiz, yeni sayfalar için en başa dönmek gerekiyor. Böyle olmasını tercih ettim. Vardı evet başka teklifler ama rakam olarak yüksekti. Benim hedefim olarak yüksek olmadı." dedi.

Hiçbir zaman rakamı düşünmediğini belirten Recep Niyaz, "Hedef olarak benim her zaman hayallerim var, bu hayallerim doğrultusunda ilerlemek de istiyorum. Bu 30 yaşında gerçekleşir, 25 yaşında gerçekleşir; 30 yaşına kadar da, 32 yaşına kadar da ben hedeflerimin arkasından koşmak istiyorum. Ben çünkü iki senede 55-57 maç oynadım. Fenerbahçe tarihinde gönderilen gençlerin hiçbiri bir sene boyunca, iki sene boyunca hiç bu kadar maç oynamadı. Anlarım her döndüklerinde şans verilmemesini ama ben iki dönemde de gidip oynadıktan sonra geri döndüğümde, hiçbir şekilde ne kampta şans verildi ne de herhangi bir yerde şans verildi. Demek ki şans verilmiyormuş, bunu da öğrendim. Şans alınıyormuş, ben tekrar bu şansı alabilmek için buraya geldim. İnşallah da öyle olur." diye konuştu.

Genç oyuncu, basın toplantısının ardından Kulüp Başkanı Şavluk ve başkan yardımcıları ile birlikte Denizlispor bayrağıyla poz verdi.