Süper Lig'de 2015-2016 sezonu açılış maçında Fenerbahçe, sahasında Eskişehirspor'u mağlup ederek sezona üç puanla başlamak istiyor. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off'undan devam edecek Sarı-lacivertli takım, perşembe günü Atina'da Atromitos takımı ile oynayacağı karşılaşma öncesinde rakibini mağlup ederek bu maça moralli gitmek istiyor.
ROBİN VAN PERSIE YEDEKLERDE
Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkatleri üzerinde toplayan Fenerbahçe'de Shakhtar Donetsk ile oynanan rövanş maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Robin van Persie, bu maça yedekler arasında başladı. Hafta boyunca takımdan ayrı idman yapan Hollandalı oyuncu, 18 kişilik kadroya dahil edildi. Hafta içinde idman dönüşünda araç içinde silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Topal ve Uygar Mert de yedekler arasında yer aldı. Öte yandan teknik direktör Vitor Pereira, savunmada Kjaer'in yerine de bu maçta Abdoulaye Ba'ya görev verdi. Portekizli teknik adamın, Kjaer'in Avrupa Kupası'ndaki kart cezasından dolayı böyle bir değişiklik yaptığı belirtiliyor. Sarı-lacivertli takımda Gökhan Gönül sakatlığı, Caner de kart cezalısı olduğu için görev yapamıyor. Vitor Pereira, Gökhan'ın yerine Şener'e Caner'in yerine de Hasan Ali'ye ilk onbirde şans tanıdı.

OZAN TUFAN ve VOLKAN ŞEN KADRODA YOK
Fenerbahçe'nin son iki günde Bursaspor'dan kadrosuna dahil ettiği Ozan Tufan ve Volkan Şen, lisansları çıkmasına rağmen bu maçın kadrosunda yer almadı.

TAKIM KADROLARI
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Bruno Alves, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım, Nani, Meireles, Josef, Diego, Sow, Fernandao
Eskişehirspor: Ali Şaşal Vural, Toko, Birol Parlak, Sezgin Coşkun, Anıl Karaer, Lawal, Goran Causic, Onur Bayramoğlu, Alpaslan Öztürk, Khalifa, Gekas