Süper Lig'in 18. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Eskişehirspor'la karşılaştı ve maçtan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 43'e yükselterek liderlik koltuğuna oturdu. Maçın ardından Eskişehirspor yönetiminde hakem Alper Ulusoy'un verdiği penaltı başta olmak üzere kararlarına büyük tepki vardı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, karşılaşmanın ardından stat çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, maçta hakemlerin kötü bir yönetim gösterdiğini söyledi.
Yedikleri ilk golde verilen penaltı kararının yanlış olduğunu savunan Hoşcan, "Pozisyonun penaltıyla alakası yok. Bu hakemin 3. Lig'de maç yönetmesi mümkün değil. Süper Lig maçlarına nasıl böyle hakemler veriliyor? Koca bir camianın, benim oyuncularımın emeği var. Burada bir emek hırsızlığı var" dedi.

Beşiktaş ve Galatasaray taraftarından büyük öfke
Maçın hakemi Alper Ulusoy'a sadece Eskişehirspor cephesi değil Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray taraftarından da tepki yağdı. Sosyal medyada taraftarlar hakem Alper Ulusoy'u "emek hırsızı" olarak ilan etti. Yapılan yotumlarla Twitter'da maçın hakemi Alper Ulusoy en çok konuşulanlar listesine girdi. 

Mustafa Çulcu'dan Alper Ulusoy değerlendirmesi

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Eskişehirspor- Fenerbahçe maçının tartışmalı pozsiyonlarını ve hakem Alper Ulusoy'un performansını değerlendirdi.

28. dakikada Fernandao’nun şutunda Eskişehir kaptanı Sezgin’in sol kolu açık. Alan genişlemesi yaptı tam devre arası seminerde hakemlere anlatıldığı örneğe eşdeğer bir pozisyon. Tartışmasız bir penaltı. Ama ne acıdır ki 1 numaralı yardımcı hakem ve 5. hakem üçgeni içerisinde bunu tespit edip veremediler. Hakemin, yardımcılarından yardım almadan değerlendirmesi ve penaltı vermesi gereken bir pozisyon bu...

44. dakikada Nani ve Emre pozisyonunda yaşanan bir takılmadır. Aşağıda ayaklar birbiriyle karmaşaya giriyor. Penaltı değildir. Ama hakem veremediği elle oynamanın etkisinde kaldığı için bu penaltıyı yarattı.
FIFA KOKARTI AĞIR GELDİ!
Alper Ulusoy'un ilk vermediği elle oynama pozisyonunda yardımcılardan telsiz konuşmasında, “Penaltıyı atladık galiba” söylemleri olmuş olabilir. Alper Ulusoy’un da FIFA kokartıyla çıktığı ilk lig maçı... Böyle bir konuşmanın etkisinde kaldığını düşünüyorum. Dolayısıyla da 44’teki takılmayı, penaltı olarak yarattı. Olanı vermedi, olmayanı yarattı.

65. dakikada kırmızı kart kesinlikle kırmızı kart değil. Alpaslan’ın ilk sarısı doğru. Topa vurduğu için gösterdiği tepkiden dolayı sarı kart gördü. Ama ikinci pozisyonda Alpaslan değil, Mehmet Topal faul yapıyor. Mehmet’e çıkan sarı kart doğru ama Alpaslan’ın ihracı son derece yanlış. Orada da bir hakem skandalı, yorum hatası söz konusu... Kart skandalı var.

88. dakikada Kadlec'in Meye’ye yaptığı hareket mutlaka sarı kart ve penaltı olmalıydı. Ama maalesef hakemler, “Devam” dedi.