Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda derbide kozlarını paylaşıyor.

Şampiyonluk yolunda rakibinden 4 puan geride bulunan sarı lacivertli takım, kendi sahasındaki bu maçı kazanarak Galatasaray ile aradaki puan farkını bire indirmeyi, sarı kırmızılı takım da bu maçı kazanarak şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden birisi olan Fenerbahçe ile aradaki puan farkını 7'ye çıkarmayı hedefliyor. İki takım arasında ilk yarıda Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ UNUTULMADI

Öte yandan her iki takımda Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sahaya pankartlarla çıktı. Fenerbahçeli oyuncular "Dünya Kadınlar Günü Kutlu olsun", Galatasaraylı futbolcular ise "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" yazılı pankart ile sahaya çıktı.

FENERBAHÇE, LİDERLİĞE YAKLAŞMAK İSTİYOR

Kadıköy'de oynadığı son 18 resmi maçta rakibine karşı kaybetmeyerek büyük bir psikolojik üstünlüğe sahip olan Fenerbahçe, bu derbiyi de kazanarak galibiyet serisine devam ettirmek isityor.

Zorlu randevu öncesinde Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım dışında eksik bulunmuyor. Sakatlığı geçen Alper Potuk iyileşti ve maç kadrosunda yer aldı. Genç oyuncu, yedekler arasında oturdu.

GALATASARAY'DA MELO VE SEMİH KAYA YOK

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde büyük çıkış yakalayan ve şampiyonluk yolunda rakiplerinden bir adım önde bulunan sarı kırmızılı takım, Kadıköy'de bu maçı kazanarak derbi kazanamama şanssızlığına son vermeyi hedefliyor.

Derbi öncesinde Galatasaray'da bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo ile sakatlığı geçmeyen Semih Kaya maç kadrosunda yer almıyor. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, son maçlarda stoperde görevlendirdiği Koray Günter'i yedekler arasında tutup Hakan Balta'ya stoperde Chedjou ile birlikte görev verdi. Yine Hamza Hamzaoğlu, daha önceki maçlarda sonradan oyuna soktuğu forvet oyuncusu Umut Bulut'u da bu maçta ilk onbirde sahaya sürdü.

KADIKÖY KAPALI GİŞE

İki takım arasındaki karşılaşmaya konuk takım taraftarı alanmadığı için Şükrü Saracoğlu Stadı tamamen Fenerbahçeli taraftarlar tarafından dolduruldu. Öte yandan kale arkası tribününde üzerinde 'This is Kadıköy !'yazılı ve Kanarya'nın Aslan'ı tekmelediği bir koreografi yer aldı.

TAKIM KADROLARI

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike, Diego Ribas, Moussa Sow
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Alex Telles, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Olcan Adın, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut