Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9. hafta derbi karşılaşmasında Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında oynanacak zorlu mücadelede ilk 11'leri belli oldu.

Fenerbahçe ile Galatasaray dev derbiye, saat 19.00'da Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kampleksi'nde kozlarını paylaşacak. Türk futbolunun iki büyük kulübü Fenerbahçe ile Galatasaray, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak derbide hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

9. haftaya lider Beşiktaş'ın ikişer puan gerisinde giren iki takımdan Fenerbahçe'de Volkan Şen, Raul Meireles ve Bruno Alves sakatlıkları nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek.

Konuk Galatasaray'da ise uzun süredir sakatlığı bulunan Hamit Altıntop dışında eksik yok. Burak Yılmaz ve Denayer'in sakatlıkları tamamen geçti ve görev verilmesi halinde derbide oynayabilecekler. Derbiye sarı kırmızılılardan 3 futbolcu ceza sınırında çıkacak. Mücadeleye ilk 11'de başlayacak olan Sabri Sarıoğlu, Lionel Carole ve Wesley Sneijder sarı kart görmeleri halinde 10. haftadaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.

Konuk Galatasaray'ın son 17 yıldır kazanamadığı Kadıköy'deki zorlu 90 dakikada takımların ilk 11'leri şöyle:

Stat: Ülker Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef De Souza, Lazar Markovic, Diego Ribas, Luis Nani, Robin Van Persie
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Umut Bulut.