Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Shakhtar Donetsk ile oynanan rövanş maçının öncesinde doping sebebiyle tedbir cezası almasına rağmen forma giyen Fred'in durumu hakkında bomba açıklamalarda bulundu. Sıfır tolerans denen şeyin yalnızca Fenerbahçe'ye uygulandığını belirten Mahmut Uslu, mahkemeler bitmeden bile Avrupa'ya gönderilmediklerinden yakındı.

"Sıfır tolerans denen şey sadece bize uygulanıyor. Mahkemeler bitmeden bile Avrupa'ya gönderilmedik. Nereden baksanız, 75-80 milyon euro. Allah'tan büyük taraftar, kongre üyeleri Fenerbahçe'ye sahip çıkarak, böyle bir günde maçtan önce konuşma yapıyoruz"

"PLATINI FIFA BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUĞU İÇİN..."
"Herhangi bir Türk oyuncu olsa biz oynatabilir miydik, TFF bize ne derdi? Platini'ye bir kez daha soruyorum, her toplantıda söylüyor, sıfır tolerans, sıfır tolerans. En önemlisi de doping. Bizim Avrupa şampiyonluğumuz gitti doping nedeniyle. Brezilya federasyonu açıkladı. Benim bildiğim kadarıyla, Brezilya FIFA'nın bu meşhur rüşvet operasyonunun içinde olduğu için bilmiyorum diyor. Platini de FIFA başkanlığına aday şu anda. Bu oyuncuya ilk başta tavsiye etmişlerdi, Shakhtar oynattı. UEFA temsilcisi oynatılmaması için tavsiye etti. Biz de bunun üzerine başvurduk. Bizim için tavsiye edildiğinde ceza yedik. Biz bununla ilgili gerek TFF'ye, gerek FIFA ve UEFA'ya, federasyon aracılığıyla belki kaale almazlar diye, gerekli şeyleri yaptık. Biz idareciyiz, bizi ilgilendiriyor. Türkiye olarak tavır koymak lazım UEFA'ya. Brezilya Milli Takımı'nın oyuncusu olması beni ilgilendirmez. Ceza almaması için emek veriliyor heralde, o da FIFA başkanı olmak istiyor." (Habertürk)