Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynanan maçtan dönerken Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıda av tüfeği kullanıldığı belirtildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ilk bulguların bir av tüfeğiyle iri saçma ile ateş edilmiş gibi göründüğünü söyledi.

Fenerbahçe kafilesi, Çaykur Rizespor maçının ardından Trabzon Havalimanı’na dönerken Karadeniz Sahil Yolu’nun Trabzon’un Sürmene ilçe girişinde dün gece silahlı saldırıya uğramıştı. Otobüs şoförü Ufuk Kıran’ın (41) ağır yaralandığı olayda, şoförün yanındaki cam tamamen patlarken, otobüsün ön camı ise 5 ayrı noktadan hasar görmüştü.

Bu sabah itibariyle polisler, olayın yaşandığı bölgede delil arama çalışması yaptı. Çok sayıda polis olayın yaşandığı yol, refüjler, sahil kenarı ve çevredeki ormanlık alanda delil araması yaptı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de çalışmaları olay yerinde inceledi. Öz, burada yaptığı açıklamada, “Olay Yeri İnceleme ekibimiz bütün yönleriyle olayı araştırıyor. İlk bulguda bir av tüfeğiyle iri saçma ile ateş edilmiş gibi görünüyor. Ancak şuan için kimdir, nedir, nasıl oldu, bu konuda incelemeler devam ediyor.” dedi.

Ağır yaralanan otobüs şoförünün, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki tedavisinin de sürdüğünü kaydeden Öz, “Hayati fonksiyonları normal ancak yoğun bakımda müşahade altında gözetimi devam ediyor. Bugün daha sağlıklı bir duruma gelmesini umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Öz, olayla ilgili şuan itibariyle gözaltına alınan kimsenin de olmadığı bilgisini verdi.