Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse silahlı saldırı ile ilgili dün sabah gözaltına alınan N.S. ve E.A.’nın, Trabzon il Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları devam ediyor. Şüphelilerin avukatı Turan Çelik, olayı müvekkillerinin gerçekleştirdiğine dair hiçbir somut delilin olmadığını savundu.

Dün sabah Trabzon'un Sürmene ilçesinde gözaltına alınan N.S. ve E.A.’nın, sorguları devam ederken şüphelilerin yakınlarının da emniyet müdürlüğü önüneki bekleyişleri sürüyor. Şüpheliler sabah saatlerinde nezarethaneden alınarak ek binadaki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Şüphelilerin ifade işlemleri öncesi avukatları Turan Çelik de emniyete geldi ve ifade alma işlemlerine nezaret etti. Çelik, uzun bir ifade sürecinin ardından emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Polisin elindeki bilgiler ışığında muhtemel şüphelilerle ilgili soruşturma yaptığını söyleyen Çelik, “Dosyanın içeriğini tam bilmiyorum ama olayın müvekkillerimle bir ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Deliller yok şu aşamada. Sadece Facebook'taki yazılan yazılarla ilgili. Parmak iziyle ilgili bir rapor söz konusu değil. Telefon kayıtlarıyla ilgili de elde bir delil yok. Kriminal incelemeden de bir sonuç yok şuanda.” dedi.

Turan, müvekkillerinin tutuklanmasını gerektirecek bir delilin olmadığını söyledi.

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan şüphelilerin birazdan Adliye’ye sevk edilmesi bekleniyor.

VALİ'NİN KORUMA ARACI GAZETECİYE ÇAPRTI

Bu arada, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de emniyet müdürlüğüne geldi. Vali Öz’ün, 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında emniyete geldiği, ziyaretin Fenerbahçe soruşturmasıyla bir ilgisinin olmadığını bildirildi. Vali Öz, çıkışta basın mensuplarına ve şüphelilerin yakınlarının taleplerine rağmen bir açıklamada yapmadı.

Bu sırada, Vali Öz’ün aracının arkasındaki koruma aracı bir basın mensubuna çarptı. Sağlık durumu iyi olan gazetecinin dizinde kızarıklık meydana geldi.