Fenerbahçe Masa Tenisi Bayan Takımı Şampiyonlar Ligi’nde finale yükseldi.

Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde son şampiyonlar ligi şampiyonu Alman ekibi Berlin Eastside takımını eleyerek, adını finale yazdırdı. Yarı final ilk maçında rakibini Almanya’da 3-1 yenen sarı lacivertli ekip, İstanbul’da oynanan rövanş maçını da aynı skorla kazanarak Şampiyonlar Ligi’nde üst üste ikinci kez finale yükselme başarısı gösterdi. Fenerbahçe finalde Avusturya ekibi Linz AG Froschberg ile karşılaşacak.

Masa Tenisi Avrupa Şampiyonlar Ligi Bayanlar Yarı Final rönanş maçı Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu’nda oynandı.

Sarı lacivertli ekipte ilk olarak Çinli oyuncu Wu Yang görev aldı. Rakibi Georgina Pota karşısında rahat bir oyun sergileyen Wu Yang, ilk seti 3-0 (11-9, 11-7, 11-5) kazandı ve maçta 1-0’a geldi.

Yarı finalin ikinci müsabakası büyük çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçeli oyuncu Elisabeta Samara, Xiaona Shan karşısında 2-0 geriye düştüğü seti 3-2 kazandı ve maçta durum 2-0 oldu. Sarı lacivertli ekip ilk maçı 3-1 kazandığı için aldığı bu iki setle finali garantiledi.

Üçüncü karşılaşmada Irene Ivancan rakibi Kristin Silbereisen karşısında tutunamadı ve müsabakayı 3-0 (6-11, 9-11, 11-13) kaybetti. Setlerde durum 2-1’e taşındı.

Dördünce sette sahneye tekrar çıkan Çinli oyuncu Wu Yang, Xiaona Shan’ı 3-1’le geçti ve Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı rövanş maçından 3-1 galip ayrıldı ve adını da finale yazdırdı.