GAZİANTEP (AA) - Spor Toto Süper Lig takımlarından Gaziantepspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırı hem üzücü hem de utanç verici bir durum. Hem bu ülkenin vatandaşı olarak hem de Türk futbolunun içerisinde yer alan bireyler olarak gelinen noktadan utanmamız gerekiyor" dedi.

Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına Celal Doğan Tesisleri'nde yaptığı idmanla başlayan Gaziantepspor'da, teknik direktör Buruk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akhisar Belediyespor ile geçen hafta yaptıkları maçta skorla oynanan oyunun birbiriyle bağdaşmadığını, daha fazla pozisyona girmelerine ve oyunun daha çok içerisinde olmalarına rağmen mağlup olduklarını ifade eden Buruk, 2-0'dan sonra takımın oyundan düştüğünü ve motivasyon olarak sahada olamadıklarını vurguladı.

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıya değinen Buruk, "Türk futbolundaki kaoslar ve sıkıntılar hiç bitmiyor. Her şey için her zaman milat olsun diyoruz ama bir türlü olmuyor. İnşallah bu sefer milat olur. Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırı hem üzücü hem de utanç verici bir durum. Hem bu ülkenin vatandaşı olarak hem de Türk futbolunun içerisinde yer alan bireyler olarak gelinen noktadan utanmamız gerekiyor. Herkesin bundan sonra artık üzerine düşenin daha fazlasını yapması gerekiyor. Futboldaki şiddetin önlenmesi için belki de çıkarılan kanunların daha iyi uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

Buruk, Fenerbahçe takımının saldırı nedeniyle yaşadıklarının küçümsenemeyeceğini, bu nedenle maçların ertelenmesinin normal bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu arada hem kulüpler hem de Türk futbolu kendini gözden geçirecek. Tabii ki verilen arada biz de hazırlık çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Teknik direktör Okan Buruk nezaretinde gerçekleştirilen ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, sakatlığı bulunan Vranjes, takımdan ayrı koştu.