Trabzon'da Fenerbahçe kafilesine silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından Trabzon Havalimanı’na dönerken Sürmene ilçesi girişinde Fenerbahçe kafilesine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili pazartesi günü gözaltına alınan N.S. ve E.A., Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün öğleden sonra Sürmene Adliyesi’ni sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından da şüpheliler N.S ve E.A, tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şahıslar, nöbetçi mahkemedeki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şüphelilerin savcılığa getirilmesiyle Sürmene Adliyesi’ne gelen aileleri, yakınları ve arkadaşları, tahliye kararının ardından sevinç gösterilerinde bulundu. Yakınlarının gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle N.S. ve E.A.’yı suçlu gösterdiğini iddia eden vatandaşlar, 'Vali istifa' şeklinde sloganlar attı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün de vatandaşlardan, sakin şekilde evlerine gitmelerini istedi.

Daha sonra adliyeden ayrı ayrı çıkan E.A. ve N.S., yakınlarının sevgi gösterileri ile karşılandı. E.A.’yı omuzlarına alan yakınları, basına konuşmalarını da istemedi. N.S. de yakınlarının kolları arasında zaman zaman sevinç gözyaşı döktü. E.A. ve N.S. daha sonra araç konvoyu ile evlerine götürüldü.

Şüpheliler N.S ile E.A tutuksuz yargılanacak.