Medicana Sivasspor ile oynanan hazırlık maçını 3-2 kazanan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Vitor Pereira, hazırlık maçı da olsa her maça kazanmak için çıktığını, futbolculara da bunu aşılamaya çalıştığını söyledi.

Pereira, maç sonrası yaptığı açıklamada, ilk yarıda yedikleri gollerden sonra oyundan düştüklerini belirterek, “Maçın ilk 30 dakikasından oldukça memnunum, iyi bir oyun ortaya koyduk. Hareketlilik ve baskı vardı, Ancak yediğimiz golden sonra bir anda organizasyonumuzu ve özgüvenimizi yitirdik. Tabiî ki ilk yarıda son 15 dakika bizim adımıza çok olumlu geçti diyemeyiz. İlk yarıda yediğimiz gollerden sonra organizasyonu yitirmemiz bizim adımıza bir anlamda bir ders oldu. Çünkü benim arzu ettiğim şey bu değil. Biz gol yesek de atsak arzu ettiğimiz ve oynamak istediğimiz o baskılı, taktiksel organizasyonun yüksek olduğu futbolun devam etmesi. Tabiî ki bundan dersler çıkaracağız. İkinci yarı istediğimiz baskıyı ortaya koyduk. Taktiksel olarak ta futbolcularımız verdiğimiz talimatlara uydu. Hedefimiz maçı çevirmekti, her ne kadar hazırlık maçı da olsa ben her maça kazanmak için çıkıyorum. Oyuncularıma bunu aşılıyorum. Dolayısıyla İstekli, arzulu futbol ikinci yarıda bize maçı getirdi. Bu anlamda da kazandığımız için mutluyum" diye konuştu.

“YILDIZ TRANSFERLERİN GALATASARAY İLE İLGİSİ YOK”

Pereira, bir soru üzerine, bu sezon gerçekleşen yıldız transferlerin Galatasaray’ın 4. yıldızı almasıyla bir ilgisi olmadığını belirterek, “Bizim burada yapmak istediğimiz iyi, kuvvetli ve dengeli bir takım oluşturmak. Bu anlamda transferler yapılıyor. Başka bir takımın yaşamış olduğu şeyler beni çok fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi transferlerimize yoğunlaşıyoruz. Hedefimiz sadece Fenerbahçe’yi geliştirmek” diye konuştu.

“VAN PERSİE TAKIMA SINIF ATLATACAK”

Yıldız transfer Van Persie’nin takıma getireceği en iyi şeyin kalite olacağını belirten Pereira, “Hazır olduğunda takımımızı geliştirecek, sınıf atlatacak önemli bir futbolcu” dedi. Teknik direktör Pereira, gördüğü kadarıyla Sivasspor’un sahasında maç kaybetmesinin zor olduğunu belirterek, kendileri için iyi bir test olduğunu kaydetti.