Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 19. haftasında lider Fenerbahçe, kendi sahasında Trabzonspor'u mağlup ederek liderliğini devam ettirmek istiyor.

Bir haftadır yoğun bir şekilde tartışmaların yaşandığı karşılaşma öncesinde artık son sözü Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminine çıkacak futbolcular söyleyecek. Hafta içinde Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 'Hakem hata yaparsa takımı sahadan çekerim' ve 'Maçın hakemini aradım' açıklamasanın ardından hem Futbol Federasyonu hem de Fenerbahçe bu duruma tepki göstermişti. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle aldığı cezalardan dolayı tribünde bulunmayacak ancak Hacıosmanoğlu, hakemin hata yapması halinde takımı sahadan çekeceğini dün birkez daha açıklamıştı. Futbol kamuoyu, bu nedenle maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın nasıl bir yönetim göstereceğini merak ediyor.

ERSUN YANAL RAKİP OLARAK SARACOĞLU'NDA

Geçen yıl Fenerbahçe'ye şampiyonluk yaşatan sezon başlamadan önce Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa eden Ersun Yanal da geçen yıl şampiyon yaptığı takıma karşı 9 ay sonra Saracoğlu Stadı'nda.

Konuk bordo mavili ekibin başında sahaya çıkacak olan Yanal, yine geçen yıl Fenerbahçe'de görev yaparken beraber çalıştığı antrenör İsmail Kartal'a karşı ilk kez mücadele edecek.

FENERBAHÇE, GALİBİYET SERİSİ İÇİN SAHADA

Zorlu karşılaşma öncesinde Fenerbahçe, bu maçı da kazanarak üst üste 8. galibiyetini almayı hedefliyor. Kritik karşılaşma öncesinde Fenerbahçe'de eksik futbolcu bulunmazken sakatlığı geçen Emre Belözoğlu, zorlu maçın 18 kişilik kadrosuna dahil edildi. Ancak İsmail Kartal, Emre'yi bu maçta yedek soyundurdu.

TRABZONSPOR ZİRVEYE YAKLAŞMAK İSTİYOR

Öte yandan lider Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde yer yer alan Trabzonspor, bu maçı kazanarak hem aradaki puan farkını azaltmayı hem de zirveye biraz daha yaklaşmayı hedefliyor.

Zorlu randevu öncesinde bordo mavili takımda Waris, Uğur Demirok ve Bosingwa, sakat olduğu için görev yapamayacak. Trabzonsporlu futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıkları zaman Fenerbahçeli taraftarlar tarafından ıslıklarla protesto edildi.

TAKIM KADROLARI

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, Baki Tuncay Akkın
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Diego Ribas, Mehmet Topal, Alper Potuk, Emmanuel Emenike
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Aykut Demir, Salih Dursun, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz, Özer Hurmacı, Kevin Constant, Carl Medjani, Erkan Zengin, Oscar Cardozo