Galatasaray'ın alt yapısından yetişerek Atletico Madrid'e transfer olan oradaki performansıyla da kendini ispat eden Arda Turan, Fenerbahçe'den Barcelona'ya transfer olan Rüştü Reçber'den sonra İspanya devine giden ikinci Türk futbolcu oldu.

Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi ve an itibarıyla en yüksek bonservis bedeliyle bu transferin gerçekleşmiş olması ise dünya gündemine oturdu. Arda Turan'ın başarısı ise hem Türkiye'de hem de Türkiye'de forma giymiş eski yıldız isimler arasında sevinçle karşılandı, yıldız futbolcuya tebrik yağdı.

Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'a ilk tebrik Fenerbahçe Spor Kulübü'nden geldi. Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden 'Tebrik Ederiz' başlığı ile gece geç saatlerde yayımlanan mesajda, "Atletico Madrid'de geçirdiği başarılı yılların ardından, Türk futbolunun Avrupa'daki temsilcilerinden Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Milli futbolcumuz Arda Turan'ı tebrik eder, kendisine yeni takımında başarılar dileriz." denildi.

Arda Turan'ın Barcelona'ya transferine bir tebrikte Fenerbahçe'nin eski Brezilyalı yıldızı Alex de Souza'dan geldi. Türk futboluna damga vuran isimlerden Alex de Souza, Arda Turan'ın Katalan kulübü Barcelona'ya, eski takım arkadaş Rüştü Reçber'den sonra transfer olan ikinci Türk futbolcu olmasını es geçmedi. Brezilyalı eski futbolcu instagram hesabından Arda ile fotoğrafını paylaştırken altına da şu notunu düştü:

"Arda'nın gelişiminden dolayı çok mutluyum. Galatasaray'da başlangıcına, Manisa'ya gidişine, Galatasaray'a dönüşü ve başarısına ve İspanya'ya gidişine şahit oldum. Her zaman hayranı ve destekçisi oldum. Türk futbolu oyuncularının yurtdışında büyük takımlarda oynamasını hak ediyor. Arda Atletico Madrid'de olduğu gibi Türkiye'nin adını yukarılara taşımaya devam edecektir."

Bu arada Arda Turan'ın alt yapısından yetiştiği Galatasaray Spor Kulübü'nün yayın organı resmi internet sitesinden şu ana kadar her hangi bir tebrik mesajının yayımlanmaması da dikkat çekti.

Arda Turan'ın Atletico Madrid'den Barcelona'ya transferi Avrupa'nın önde gelen haber ajansları ve spor sitelerinde de geniş yer buldu. Barcelona kulübü ise resmi twitter hesabından Arda Turan transferini duyururken, Arda'nın Atletica Madrid formasıyla Barcelona maçlarından kareler de paylaştı.