Beşiktaş ve Fenerbahçe UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedildi...Duruşmalar 21 ve 22 Haziran'da Nyon'da yapılacak.

UEFA'dan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kötü haber var. UEFA, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Aziz Yıldırım, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu ile birlikte şu isimler sevkedildi

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından 2 yıl men edilmesi talep ediliyor. Ayrıca Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticilerden Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve kulüp çalışanı Cemil Turhan da Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Beşiktaş cephesinden ise Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu Disiplin'e sevk edildi.

Raporda Fenerbahçe'nin doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia ediliyor.

Fenerbahçe'ye 2 yıl men talebi!

Fenerbahçe'nin 2 yıl UEFA maçlarından men edilmesi talep ediliyor. Fenerbahçe, 20 Haziran'da savunma verecek. UEFA Disiplin Kurulu ise 22 Haziran'da toplanacak.

UEFA Disiplin Müfettişlerinin yaklaşık 1.5 yıl süren incelemesinde her iki kulüple ilgili disipline sevke gerek duyması, takımlarımızı ceza tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

Beşiktaş'a 1 yıl men talebi

Siyah-beyazlı kulübün ise 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi isteniyor.

Beşiktaş KAP'a bildirdi

Beşiktaş Kulübü de UEFA'dan gelen duyuruyu KAP'a bildirdi
Siyah-Beyazlı kulüp 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma haklarının olduğunu ve kararın Disiplin Kurulu tarafından 21 Haziran'da verileceğini duyurdu
Beşiktaş Kulübü'nün açıklaması şöyle:
"10 Haziran 2013 tarihinde UEFA tarafından Şirketimize yapılan yazılı bildirime göre; 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor takımları arasında Kayseri'de oynanan 49'uncu Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle eski asbaşkanımız Serdal Adalı ve eski antrenörümüz Tayfur Havutçu ile birlikte Şirketimiz aleyhine 03 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 Sezonu talimatı idari kriterlere ayıkırılık iddiasıyla Şirketimiz ile yukarında adı geçenler Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktadır.
UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunmuş olduğu raporda 3 adet iddiası bulunmaktadır.
1. Beşiktaş JK'yı 2013/2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek,
2. Disiplin Talimatının ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak Disiplin Kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş JK'ya karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek,
3. Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulamak.
Bu disiplin süreciyle ilgili olarak Şirketimizin ve adı anılan ilgililerin 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma hakları söz konusu olup, konu ile ilgili kararın 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle verileceği bildirilmiştir."

Fenerbahçe'den KAP'a bildiri

"UEFA Disiplin Müfettişinin raporu tarafımıza ulaşmış olup konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenmektedir. UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu 22.06.213 tarihli toplantısında konuyu değerlendirecektir."

1) Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Sayın Alaeddin Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu(Kulüp YK Üyesi) ve Sayın Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte,
2) Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahumiyeti talep edilmekte,
3) Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte,
4) Anılan sebeplerle Kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir.
Aynı yazıda konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenerek, UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nun 22.06.2013 tarihli toplantısında konuyu değerlendireceği ifade edilmektedir.
UEFA Müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık Kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulunda duruşma talep edilmektedir."