Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Atromitos'u 1-0 yenmesinin ardından Yardımcı Antrenör Filipe Almeida, "Daha fazla gol bulabilirdik ama olmadı. Yine de güzel bir sonuçla ayrılıyoruz." dedi.

Teknik direktör Vitor Pereira'nın cezası nedeniyle takımın başında yer alan Yardımcı Antrenör Filipe Almeida, şöyle konuştu: "Büyük bir takıma karşı önemli bir karşılaşmayı geride bıraktık. Geçen yıldan iyi tanıdığımız bir takımdı. Maçtan önce bu maçın ne kadar zor olacağını biliyorduk. Bu sahada kendi evlerinde hiç maç kaybetmemişlerdi. Zemin istediğimiz düzeyde değildi. Bu bilinçle de buraya geldik. Geçen yılki kadrolarını tamamen korumayı başarmışlardı. Takımımız bu akşam galip gelme iradesini ortaya koydu. Fazla sayıda pozisyon bulduk. Maç zordu zira çok iyi organize olan bir takıma karşı oynadık. Böyle sahada galip gelmek, galibiyetimize daha da değerli kıldı."

Pereira'nın takımın başında maça çıkmamasına ilişkin bir soruyu cevaplandıran Almeida, "Bugün hocamız sahada ve yedek kulübesinde olmak isterdi ama bunun mümkün olmadığını biliyorduk. Hafta boyunca yoğun bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımız sırasında her türlü ihtimale hazırlandık. Onun yokluğuna da hazırdık. Teknik anlamda her detayı inceledik. Bu detayları hocamız hafta boyunca aktardı. Hocamız takımın maça hazır olduğunu görünce teknik heyete ve futbolculara güvendi. Her senaryoyu birlikte çalıştık. Maç içerisinde bu planları uygulamaya gayret gösterdik. Hocanın bu kararının başarıya ulaştığını düşünüyorum. Hedefimize ulaştık. Galibiyet ile ayrılıyoruz."