Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 'bize gelmek istedi' dediği Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldız kalecisi Iker Casillas'ın yeni takımı belli oldu.

Kendi kalecisi Fabiano Riberio'yu Fenerbahçe'ye kiralayan Portekiz temsilcisi Porto, Real Madrid'in dünyaca ünlü kalecisi Iker Casillas'ı renklerine bağladı. Hem Real Madrid hem de Porto transferi doğrulayan açıklamalar yaparken, bu önemli transferi uefa.com da manşetinden duyurdu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'in Topuk Yaylası'nda ağırladığı bazı basın mensuplarına yaptığı açıklamayla spor kamuoyunun Fenerbahçe'ye gelmek istediğini öğrendiği, ancak kaleci Volkan Demirel'e rekabet oluşturması için Porto'dan Fabiano Riberio'yu transfer ettiğini öğrendiği Real Madrid ünlü kalecisi Iker Casillas'ın transferi konusunda Porto ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Dün Porto ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ve Iker Casillas'ın da kariyerinde yeni bir sayfa açma istediği için bu kararı aldığını belirten Real Madrid, oyuncusuna sosyal medya hesaplarından "Teşekkürler Iker" diyerek veda etti. Henüz çocukken girdiği Real Madrid altyapısından yetişerek, kulübün sembol isimlerinden biri haline gelen Iker Casillas, Porto ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak. Porto'nun, sözleşmeyi 1 yıl daha uzatma opsiyonu bulunacak.

22 MİLYON EURO KAZANACAK IKER CASİLLAS'A 12 MİLYONU REAL MADRİD, 10 MİLYONU İSE PORTO ÖDEYECEK

Bu arada Real Madrid ile daha 2 yıllık sözleşmesi bulunan Iker Casillas için, Porto'dan bonservis bedeli almadığı gibi Real Madrid yönetimi, Iker Casillas'ın kontratı gereği 2 yılda kazanacağı 12 milyon euro'yu da ödeyecek. Porto'dan da yıllık 5 milyon euro kazanacak olan Iker Casillas'ın cebine, 2 yıl sonunda toplam 22 milyon euro girmiş olacak.

Porto'ya verilen Iker Casillas'ı uğurlayan Real Madrid yönetimi resmi internet sitesinden yayımladığı veda mesajında da "Herşey için teşekkürler Iker. Artık ayrılıyorsun ama sonsuza kadar Real Madrid'lilerin kalbinde olacaksın" ifadesini kullandı.

Iker Casillas kariyerinin tamamını geçirdiği Real Madrid'de, 3 Şampiyonlar Ligi ve 5 La Liga şampiyonluğu yaşadı. Deneyimli kaleci İspanya Milli Takımı ile de 2 Avrupa şampiyonluğu ve 1 Dünya Kupası kazandı. Real Madrid'in Iker Casillas'ın yerine, Manchester United kalecisi David de Gea'yı transfer etmesi bekleniyor.