Fenerbahçe’yi taşıyan otobüse silahlı saldırı olayıyla ilgili M.D. ve K.K. isimli 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerden K.K.’nın ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, M.D.’nin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

Şüphelilerden M.D.’nin, Çaykur Rizepor – Fenerbahçe maçı öncesi ve silahlı saldırının yaşandığı olayın ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. M.D. ile gözaltına alınan arkadaşı K.K., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. M.D.’nin ise emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Bu arada, M.D’nin dün gündüz saatlerinde twitter hesabından, “Fenerbahçelileri Trabzon Havaalanına-yol güzergahına bekliyoruz. Biz nöbetteyiz. Havaalanına giremeyeceksiniz. Burası Trabzon.” şeklinde tweet attığı öğrenildi. Silahla saldırı yaşandıktan bir saat kadar sonra da, “…… Fenerbahçeliler, biz havaalanındayız, sizi de bekleriz. Hakkımızı çalacaksın, sallana sallan Trabzon’dan gideceksin. Bunlar daha başlangıç. Bi dahakine otobüs uçar.” şeklinde tweet attığı belirtildi.