Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, 1-0 kaybettikleri Bursaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe gibi bir kulüptesiniz. İlk 3 maçı geride bırakmışsınız, sadece 1 puanınız var. Bu kabul edilebilir değil gerçekten” dedi.
Spor Toto Süper Lig’de ilk 2 haftayı 1 mağlubiyet, 1 beraberlikle geçen Fenerbahçe, ligin 3. haftasında evinde ağırladığı Bursaspor’a da 1-0 mağlup olarak 3 haftada toplam 1 puan topladı ve lige çok kötü bir başlangıç yaptı. Ligde son yenilgisini 23 Şubat 2015’te 2-1’lik skorla Akhisar Belediyespor’dan alan sarı-lacivertliler, 24 maç aradan sonra sahasında ilk kez kaybetti. Fenerbahçe aynı zamanda, lig tarihinde ilk kez 3 haftayı galibiyet alamadan geçmiş oldu.
“İkinci yarı şanssızdık”
Bursaspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bir basın mensubunun ‘Salih’i neden tercih etmediniz’ sorusuna, “O pozisyon ile ilgili benim fikrim farklı. Çünkü başlangıçta onu denedim ama istediğimi yapamadı. Aslında esas sorun ilk yarıydı. Kaybettiğiniz zaman hiç iyi giden bir şey yokmuş gibi gözükür. İlk yarı çok kötüydük. Pasları iyi yapamadık, ileriye iyi top taşıyamadık. Oyunu aşabilecek riskleri alamadık. Rakibimiz tek atağında golü buldu. Büyük hatalar yaptık maalesef. Maçın ikinci yarısında da daha fazlasını yapamazdık yaptığımızdan. Salih meselesi değildi konu. Şanssızdık ikinci yarı. Tek takım vardı ikinci yarıda sahada ama her zaman istediğinizi alamazsınız. O da bu gecelerden biriydi” dedi.
“3 maç sonunda 1 puan almamız inanılmaz"
Bir basın mensubunun Ahmet Çakar’ın “Beşiktaş şampiyonluğunu ilan eder” açıklamasının sorulması üzerine ise Advocaat, “Ben bir hakem değilim. Bunu bir antrenör söylemiş olsaydı o zaman bu konuyla ilgili görüşümü daha net söylerdim ama şampiyonluklar 3 maç sonrasında kazanılmaz. 3 maç sonunda 1 puan almamız inanılmaz bir durum buna katılıyorum. Ama şimdiden Galatasaray, Beşiktaş şampiyon olacak diyemeyiz. Hakemler her zaman açık görüşlüdür bunu da biliyorum” diye konuştu.
“Zenit’te de ilk 5 maçta 2 puan almıştık”
Fenerbahçe camiasının alınan sonuçlar sonrası mutsuz ve kızgın olduğunu bildiğini belirten Advocaat, “Fenerbahçe gibi bir kulüptesiniz. İlk 3 maçı geride bırakmışsınız, sadece 1 puanınız var. Bu kabul edilebilir değil gerçekten. Ben neler olduğunu biliyorum. Kulüp içerisinde bunları konuşacağım. Kendimizi geliştirmeliyiz. İsimlere bakmadan doğru takımı bulmamız gerekecek. Zenit’te de ilk 5 maçta 2 puan almıştık ama öyle bir an geldi ki çok popüler olmayan kararlar verdim ve işler iyi gitmeye başladı. Muhtemelen burada da aynı şeyi yapmam gerekecek” ifadelerini kullandı.
“4 oyuncu var, bu büyük problem”
Emenike ile başlamadığı için pişman olup olmadığı sorulan deneyimli teknik adam, “Kesinlikle pişman değilim. Maçı kaybettikten sonra konuşmak kolay. Maçın ikinci yarısı için oyuncularımı suçlayamam, her şeyi yaptılar. Maçın ilk yarısında çok kötüydük, bunu kabul etmemiz lazım. Burada konu Sow, Emenike, Persie değil. Burada oynatabileceğim 4 oyuncum var, bu da büyük bir problem. Aynı zamanda şu ana kadar orta sahada, ön tarafta ‘evet doğru forvet’, ‘doğru orta saha budur’ diyeceğimiz oyuncu görmedik. Aynı bu akşam Volkan Şen’in ikinci yarıda yaptığı gibi. Bize nasıl olması gerektiğini gösterdi” şeklinde konuştu.
“Bu şekilde gidemez”
Fenerbahçe’nin gelecek transfer sezonunda 10 numara transferi yapıp yapmayacağı ile ilgili gelen bir soru üzerine ise Hollandalı teknik adam, “Önümüzde hala uzun bir zaman var, transfer dönemine kadar. Bu şekilde gidemez. Bu şekilde devam edemeyiz. Bu konuya çözüm bulmak mecburiyetindeyiz. Belki iyi bir karar vermeyeceğiz, belki kötü karar vereceğiz ama belki vereceğimiz kötü karar, diğer oyuncularımızdan en iyi verimi almanızı sağlayacak. Kötü bir durum tabii ki” açıklamasında bulundu.