Beşiktaşlı eski futbolcu Manuel Fernandes iki kadını darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 12 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 84. Aslye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şikayetçiler Gülşah Ö. ve Damla Ç. ile Fernandes’in avukatı Hakan İnce katıldı. Fernandes’in gelmediği duruşmada olayın yaşandığı rezidansa şikayetçilerin giriş ve çıkışlarını gösteren güvenlik kamera görüntüleri izlendi. CD’deki bir görüntünün ise açılmadığı belirtildi. Bu görüntülere ilişkin bilirkişi raporunun da mahkemeye ulaştığı kaydedildi.

Son sözleri sorulan şikayetçiler, görüntülerde giriş ve çıkıştaki durumlarının bazı şeyleri gösterdiğini belirtti. Açılmayan görüntüden bahsedildiğini belirten şikayetçiler, darp edildikleri anın görüntülerinin bulunmadığını kaydetti. Şikayetçiler Fernandes’in cezalandırılmasını istedi.

Fernandes’in avukatı Hakan İnce, mevcut delillerle karar vermenin hukuka aykırı olacağını savundu. Şikayetçilerin çelişkili ifadeler verdiğini ifade eden İnce, tek delilin şikayetçilerin soyut ifadeleri olduğunu savundu. İnce müvekkilinin durup dururken saldırmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti ve beraat kararı verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Fernandes’in darp suçunu işlediğine hükmetti. Bu nedenle basit yaralama suçunu iki kişiye yönelik işlediği gerekçesiyle toplam 200 gün adli para cezasına çarptırdı. Günlüğü 60 TL’den bu cezayı 12 bin lira adli para cezasına çeviren mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Fernandes, 5 yıl içinde kasten suç işlemezse dava düşecek.

4 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen olayda Fernandes’in barda tanıştığı iddia edilen iki genç kadını evinde darp ettiği ileri sürülmüştü. İddianamede, Fernandes’in iki kez 'kasten yaralama' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Adli Tıp Kurumu’nun raporunda Gülşah Ö.'nün parmaklarında ve sağ şakağında, Damla Ç.'nin de elinde ve kolunda darp izleri oluştuğu belirtilmişti.