Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, milli yıldız Arda Turan’ın 1 yıllığına Barcelona’dan kiralanacağı iddialarını yalanladı.
Orman, siyah-beyazlı takımın Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Jose Sosa’nın takımda kalıp kalmayacağı konusuna açıklık getiren Orman, "Sosa sevdiğimiz bir oyuncu. Kendi açısından buhranlı bir zaman yaşıyor. Ruhsal durumunu sağlıklı görmüyorum. Bizle görüştüğü sırada pozitif ama sonra farklı hareketler içine giriyor. İstanbul’da antrenmanlara devam edecek. Prensiplerimizden asla taviz vermeyiz. Kendine gelip takımdaki yerini almasını istiyoruz. Gitmek istiyorsa ortada ticari bir durum vardır. Umarım bu konu olumlu şekilde sonuçlanır" diye konuştu.
"Beşiktaş, oyuncu satmadan oyuncu alamaz"
Transferlerde terörizmin de bir unsur oluşturduğunu dile getiren Orman, "Terörizm her yerde. Bir oyuncu transfer etmek istiyorsunuz, hemen o oyuncuya uyarılar yapılıyor. Engellemeler oluyor. Türkiye, huzura erebilmek için mücadele veren bir ülke. Beşiktaş, oyuncu satmadan oyuncu alamaz. Doğru fiyatlarla doğru transferleri yapmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde stada helikopterler asker indirildiğini hatırlatan Orman, maddi zarar nedeniyle şikayetçi olduklarını vurguladı.
"Adriano, Beşiktaş’ta oynamak istedi"
Orman, siyah-beyazlı kulübün Barcelona’dan kadrosuna kattığı Adriano ile ilgili olarak ise, "Adriano ile geçen sezonun devre arasında görüşmelere başladık. Adriano, Beşiktaş’ta oynamak istedi. Süreç biraz zor geçti. Taraftarlarımızın coşkusunu gördü. Onun da mutlu olduğunu düşünüyorum. Kulübü prensiplerle yönetiyoruz. Umut Güner ve Ali Naibi bu transferde aktif rol oynadılar. Kendilerini tebrik ediyorum" açıklamasını yaptı.
"Üçüncü yıldızı almak istiyoruz"
Transfer çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan Fikret Orman, "İlgilendiğimiz oyuncular var. Transfer sezonu eylül ayının başına kadar sürüyor. Stoper ve santrafor mevkileri için oyuncu arayışlarımız var. Önümüzde uzun bir zaman var. Aras’ı geçen sezon devre arasında kadromuza katmıştık. Sağ bek ve sol beke takviyeler yaptık. Beşiktaş’ın borçlarını yavaş yavaş aşağı çekmeye ve edimlerini yerine getiren bir kulüp haline getirmeye çalışıyoruz. Üçüncü yıldızı sezon sonu almak istiyoruz" dedi.
"Gomez şanssız bir çocuk"
Geçtiğimiz sezonu gol kralı olarak tamamlayan Alman yıldız Mario Gomez’in terör nedeniyle Türkiye’den ayrıldığına ilişkin Orman, "Mario Gomez’in bizimle ilişkileri çok iyiydi. Geldiğinden beri aklında aynı şeyler vardı. Şanssız da bir çocuk. Terörden çok bahsetti ama hep içinde kaldı. Fransa’daki olayda oradaydı. Münih’te evlendiği gün orada da terör oldu. Onun söylediklerine çok katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Belki ileride bir gün geri dönüp bizde top oynar. Bakarsınız şimdi gelir" açıklamasında bulundu.
Orman, gündemde yer alan Arda Turan’ın Barcelona’dan 1 yıllığına kiralanacağı iddialarına ise, "Arda Turan transferi gündemimizde değil. Orta saha transferi Sosa’nın durumuna göre şekillenecektir. Takımı koruyacak ve eksik noktalara takviyeler yapacağız" cevabını verdi.