Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’nın kendileriyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. Fikret Orman, "Bizi kimse çukura çekmesin. Biz bunları yemiyoruz. Herkes kendi önündeki yemeği yesin. Başka kapıya." ifadelerini kullandı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri yenileme çalışmaları tanıtım lansmanında konuşan başkan Fikret Orman, yapım - yenileme çalışmalarının yanı sıra gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalarda da bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, bu sabah kulüp divan kurulu toplantısında Beşiktaş ve teknik direktör Şenol Güneş hakkındaki konuşmasından haberdar olduklarını belirten Başkan Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Dün Galatasaray Kulübü Başkanı bir açıklama yaptı. Artık sporun içinde olanların doğru mesajlar vermesi gerektiğini söyledi. Beşiktaş olarak da bizim bir üslubumuz var. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz bey ise kavgacı ve ayrıştırıcı bir üsluptan geliyor. Onun böyle bir üslubu var. Bu bize göre doğru bir üslup değil. Yani ayrıştırıcı olmak. Böyle Türk sporunu kaos içerisine sokmak doğru bir şey değil. Herkesin kendine göre bir üslubu var. Polemiklere girmeyi sevmeyiz. Bu üslubuyla bazen bizim kulübümüz hakkında açıklamalarda bulunmuşlardı. Biz o zamanlarda da bu bizim üslubumuz değil cevap vermeyeceğiz demiştik. Biz, sporun çirkinleştirici üslubunda olmayacağız. Ben sokakta Fenerbahçeli ve Galatasaraylılarla bir araya geliyorum. Hatta Fenerbahçeliler bana ‘Aman başkan, siz üslubunuzu bozmayın. Siz bu gittiğiniz yoldan ayrılmayın. Siz, Aziz Bey’den aynı seviyede konuşmayın.’ diye Fenerbahçeliler söylüyor. Bunu rol olsun diye değil, bizim aldığımız eğitimimiz gereği böyle davranıyoruz.

Ben Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak bırakın büyük bir camiaya cevap vermeyi, Langa Spor olsa bile cevap vermem. Hiç kimsenin haddine değil. Kişilerin başka bir camiayla alakalı açıklamalarda bulunması doğru değil. Bizim konuştuklarımız sadece kendi camiamızla alakalı şeylerdir. Bu tür şike olaylarına zaten kenar süsü olarak dahil edilmiştik. Ben UEFA’da bu tür işleri kendim savunmuştum. Bizzat oradaydım. Bunların bizimle alakası olmadığını ifade ettim. Şimdi bu işler şöyle giderken böyle giderken bir yerlere çekip kendi kutuplaşmaları yaratmak inan biz yemeyiz bunu, başka kapıya. Bizimle bir işi yok bu işlerin. Kamuoyunun algısıyla da bu böyleydi zaten. Beşiktaş’ın konu içine alınmasını yemiyoruz. Başka kapıya.

Başka camialarla ilgili açıklama yapmak bize yakışmaz. Kimse de bizim hakkımızda yapmasın. Bizim bir üslubumuz var. Kimse bize ne yapıp ne yapmayacağımızı söylemesin. Herkes önündeki yemeği yesin. Beşiktaş geçen sene Fenerbahçe maçından önce Clup Brugge ile oynamıştı ve yenilmişti. Fenerbahçe Kulübü cephesinden ise bir açıklama yapılmış ve köy takımından 3 yediniz denilmişti. Sonra ne oldu onlarda Molde maçından kendileri aynı skorla çıktı. İşte hayatta konuştuklarınız böyle karşınıza çıkıyor. Kimse bizi bu çukura çekmeye çalışmasın. Herkes bunu görüyor. Kimin ne olduğunu herkes biliyor. Başka kapıya diyorum ben."

Tanıtım toplantısında başkan Fikret Orman’ın yanında bulunan teknik direktör Şenol Güneş ise aynı konuda açıklama yapmak istemediğini söyledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a, başkan olduğu için cevap vermenin doğru olmadığını söyleyen Güneş, "Daha önce söylediğim gibi, hukuk ve adalet herkese lazım. Kulüp başkanına cevap vermem doğru olmaz. Ben buraya gelirken her konuyu konuşarak geldim. Başka şeyler olsaydı Beşiktaş’a gelmezdim." dedi.

"TESİSİMİZE 5 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK"

Öte yandan BJK Nevzat Demir Tesisleri'nin yenileme çalışmaları hakkında bilgiler de veren Başkan Fikret Orman, "Bugün yaptığımız olan bir yatırımı açıyoruz. Efsane başkanımızın açtığı bu tesisimize o dönemden sonra yenileme yapmamız lazımdı. Bugün bunlardan bazılarını yaptık. Hocamızın da görüşlerini alarak burayı daha yaşanılır hale getirdik." diyerek, şunları söyledi:

"Antrenman sahasını hibrit yaptık. Vodafone Arena’nın zemini de hibrit olacak. Tesislerimize bunun yanı sıra bir çok farklı bölümlerde yapıldı. Bütün odalarını ve mobilyalarını yeniledik. 5 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yaptık buraya. Önümüzdeki yaz itibari ile de bu yatırımlarımız devam edecek. Vodafone Arena’nın da hızla sonlarına doğru geliyoruz. Takımımızı Vodafone Arena'ya getirip şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz.

Beşiktaş yönetimi durmuyor her konuda çalışıyoruz. Bunun ana sebebi ise taraftarlarımızı mutlu etmek, takımımızı şampiyon yapmaktır. Biliyorsunuz bir çok konu ile uğraştık. Haciz durumları bile vardı. UEFA yeterlilik durumları vardı. Bir stat yapım aşaması var. Çalışmaya devam edeceğiz. Biz 2 senedir evsiz oynuyoruz. Maçlara gittiğimizde maçtan önce ev sahibi iken otelde kalıyoruz. Bunlar kolay şeyler değil. Büyük gayret içerisindeyiz. İyi bir kadromuz var. Doğru yolda gidiyoruz. İşimize haram sokmadan helalinden gidiyoruz. Kimse kerameti kendinde aramasın bize dua edenlerin ve taraftarımız sayesinde buralardayız. Bizim de taraftarlarımızdan beklentimiz var. Maçlarımıza gelip bizi desteklesinler. Bazen tribün olaylarından cezalar da olabiliyoruz. Yeni cezalar da gelmiş. Taraftarlarımızın bu konulara duyarlı olmasını istiyorum."

"BİZ MEDYAYA HİÇ KISITLAMA GETİRMEDİK"

Başkan Fikret Orman basın mensuplarıyla aralarının iyi olduğunu, zaman zaman ters düşmeleri halinde bile olsa kısıtlama getirmediklerini söyledi. Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hep içimizdesiniz. Sizler ailenin bir parçasısınız. Sürekli beraberiz. Medyanın görevi var bizden bilgi alıp iletmek. Biz buna saygı gösteriyoruz. Bizim kapalı bir işimiz olmadığı için yazıyorsanız yazın. Bunla alakalı problemimiz yok. Tek problem varsa yalan haber olmasın diyoruz. Günümüzün modası algı durumu olmasın. Bizim işimiz sizden gizli yapmak sizin ise bunu bulmak. Hepiniz kardeşimizsiniz. Bizim de bazen problem yaşadığımız gazeteciler oldu ama ne sahamızı ne maçımızı kapatmışızdır."