Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün borçlarına yönelik yapılan eleştirilerine sert cevap verdi.

Fikret Orman, Ceylan Inter Contienental Otel'de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında borçlar konusunda yönetime yapılan eleştirilere sert cevap verdi.

"Beşiktaş'ta herşey denetlenir." diyen Başkan Orman, "2,5 katrilyondan bahsediliyor. Bir heyet kurulsun ve bir daha ki Divan Kurulu'nda bunları açalım. 'Battık' diye toplantılar yapılıyor. Bu rakamlar hepimizi rahatsız ediyor. Denetleme Kurulu'nun söylediklerine itibar edilmiyor. O zaman bir heyet oluşturulsun ve bakılsın. Bir şeyin üstü örtülüyormuş gibi olmasın. Bakkal mantığıyla burada anlatılmaz. 2,5 katrilyon Beşiktaş nasıl borçlanacak. Böyle olsa burada durabilir miydik? Hiçbir şeyin altığını kapattığımız yoktur. Kimse Beşiktaş'ın itibarını Divan Kurulu'nda itibarsızlaştırmasın. Ayıptır." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senelerdir hesap sorulmazken biz yaparken suçlu hale geliyoruz. Üzülmek istemiyorum ama Beşiktaş’ta bir şey yapmak isteyenlere destek olunsun istiyoruz. Bir şeylerle uğraşıyoruz. Bir mücadele içindeyiz. Kimse demiyor ki 'Şuralar hata, böyle yapılması lazım'. Bir çok kere sordum. Stadı yapmayalım mı? Yapalım. Transfer yapmayalım mı? Yapalım. Büyümeyelim mi? Büyüyelim. Geçmiş borçları ödemeyelim mi? Ödeyelim. Ama bunu nasıl yapacağımızla alakalı bir tane öneri yok. Beşiktaş'ın stat geliri 150 milyon Dolar'a geliyor ve ama '3 senelik loca ve VIP gelirlerini satmışsınız. Bu nasıl gelir?' diyorlar. Beşiktaş’ın daha önceki stat geliri 30 milyon Dolar. Biz stat yaparak bunu 150 milyon Dolar'a çıkarıyoruz. Biz bunları aldık stada harcadık ve borç hanesinde duruyor. Daha önce kullanılan borç gözükmüyordu. Bu stadı yapmamız bu şekilde mümkün. 30 milyon Dolar geliri 150 milyon Dolara çıkarmışız. 35 milyon Dolar gelirini harcadık diye 'Onu kullanmışsınız' diyeceksiniz. Diğer fark ne olacak? Ne çivi çakmışsınız? Yöneticilik yapmışsınız. Çıkıp diyin ki 'Ben şunu yaptım' Yönetim kuruluna adam almışız, 1 lira vermemiş, toplantılara gelmemiş, iş vermişiz yapmamış."

Beşiktaş'a laf atanlara da cevap veren Orman, "Formalarına reklam bulamıyorlar o Beşiktaş'a laf atanlar, buldukları reklamı açıklasınlar. Onlar ne kadar elde etmiş, biz ne kadar elde etmişiz. Şimdiki piyasa değeri bellidir." dedi.

Stat çatısının maliyeti hakkında da bilgiler veren Fikret Orman, "Çatı 16,7 milyon Dolar'a mal olacak ve 12 milyon Dolar'ını verdik. 15 günde bir ödeme yapıyoruz. Çok zor bir inşaat, çok zor bir çatı. Bursaspor 2 - 3 senede kaldıramadı ve sonunda bitirebildi. İnşallah en kısa sürede stadımıza dönmüş olacağız. Herkes emin olsun ki Beşiktaş Başkanı ve yönetim kurulu gece gündüz demeden çalışmaktadır." diye konuştu.

"BARCELONA, ATLETICO MADRID, CHELSEA SATARKEN PROBLEM DEĞİL BİZ SATARKEN Mİ PROBLEM?"

Transferler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Orman, "5 oyuncu transferi yaptık. Beşiktaş, son 10 yılda ilk defa bir sezona hiçbir futbolcusuna bir kuruş borcu olmadan girmiştir. 18 milyon Euro'luk satışımız ortadır 6 milyon 250 bin Euro'luk bonservis harcamamız olmuştur. İnşallah çok iyi bir sezon geçireceğiz ve Vodafone Arena’ya döneceğiz. Atletico Madrid satarken, herkes satarken problem değil de biz satarken mi problem? Satacağız ve daha iyisini alacağız." ifadelerini kullandı.