Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Lig'in 25. haftasında oynanan ve uzatma dakikalarında yedikleri golle 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalar yaptı.

Kadıköy'de oynanan maçın hemen ardından sinirli ve gergin bir şekilde açıklamalar yaparak yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek için konuşmadıklarını belirten Başkan Orman, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından bir açıklama yaptı. Orman, maçın hakemi Fırat Aydınus'a, Futbol Federasyonu'na ve Fenerbahçe'nin '20 numaralı oyuncusu' diye adlandırdığı Emre Belözoğlu'na sert tepki gösterdi.

Başkan Fikret Orman, lider girdikleri 25. haftadaki Fenerbahçe maçı öncesinde çok umutlarla haftaya başladıklarını belirterek, "5-1'lik net galibiyet, UEFA ve ligde iki önemli maçımız vardı. İki maçı da kaybettik inanılmaz derecede üzüntülüyüz. Bütün camia da çok üzüntülü. Yapacağım açıklamaların Fenerbahçe maçıyla hiçbir alakası olmadığını ifade etmek isterim. Maç oynanmıştır. Beşiktaş şanssız bir gol yemiştir, maçı kazanabilirdik de. Demba Ba atsa, Olcay atsa, Oğuzhan'ın vurduğu gol olsa kazanabilirdik. Rakibimizin kazanmış olmasını düşük göstermek gibi bir niyetle yapılmış bir açıklama değildir. Bazı konulara açıklık getirilmesi taraftarıyım." diye konuştu.

Maçın hakemi Fırat Aydınus'a çok büyük tepki gösteren Başkan Orman, "Hakem tam anlamıyla maçı yönetmek değil de maçı idare etmek için gelmişti. Bütün kararları günü kurtarmak, ne Şam'a ne şişe dokunsun pozisyonunda yönetti. Bütün kararları da böyle aldı. 29 numaralı oyuncu (Emenike) gözünün önünde formasını çıkartıyor, talimatlar açıktır, sahayı terk ediyor, görmedim diyeceği bir pozisyon değil. Dışarıya çıkıyor, teknik heyet müdahale ediyor, oyuncu tekrar formasını giyip içeriye giriyor. Formasını çıkartması, dışarı çıkması, içeri girmesi, bunların hepsi birer kural hatası. Hakem hatası kural hatası neyse. Kural yazıyor zaten. Oyuncu hakemin iradesi olmadan sahadan çıkamaz diyor, oyuncu çıkıyor. Hakemin iradesi olmadan içeriye giremez diyor giriyor." diyerek, Emre Belözoğlu olayını da şöyle anlattı:

"Orada 20 numaralı oyuncu (Emre Belözoğlu) hiçbir spor ahlakına uymayacak şekilde, hiçbir camiaya yakışmayacak şekilde gelip bir büyük camianın hocasına bütün gözlemcilerin, duyuyorum gözlemciler görmemiş, herhalde tavuk karası var gözlerinde. Hepimizin gözünün önünde oldu, biz gördük çünkü. Gelip benim hocama, bir defa değil ki hatırlıyorsunuz ilk yarıda Kayseri Erciyesspor maçında bizim oyuncumuzun ağzından çıkan yanlış bir ifadeden, ki yere doğru yapmış, bizim oyuncumuz kırmızı kart görüp Fenerbahçe maçında oynamamıştır Gökhan Töre.

Burada bakıyoruz bir iki 10 20 defa. 4. hakem Deniz Çoban, kayıtlarda da var. Yazılı olarak isteyeceğiz. 'Hocam küfür var kırmızı kart' diyor. 'Sen işine bak' diyor. Başka yorum diyor ki Slaven Bilic de küfür etti, ikisini de atsaydı. Birisine yapılan hata iki yanlış bir doğru etmiyor ki. İkisini de atsın. Slaven Bilic ve bizim bütün yönetim kadromuz ve oyuncularımız dahil herşeye adaletli ve Türk sporu açısından bakıyoruz."

"KALECİMİZ TOLGA GELİYOR SARI KART, RAKİBİN KALECİSİ GELİYOR KAVGA EDİYOR KART YOK"

Hakem Fırat Aydınus'un çifte standart uyguladığını da belirten Başkan Fikret Orman, kaptan olan kendi kalecileri alanını terk ettiği için sarı kart görürken, rakibin kalecisinin oyuna girecek kendi yedek kalecileriyle kavga ettiğini ve sarı kart göstermediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Benim kalecim Tolga takım kaptanı geliyor olaya müdahil olmak için, sakinleştirmek için ona sarı kart gösteriyor. Yönetmelik açık, kaleci ceza alanını kaptan olmadığı sürece terk ettiği taktirde sarı kart görür diye. Rakip takımın kalecisi geliyor bu olayların içerisinde benim 3. kalecimle kavga etmeye geliyor. Ona da sarı kart göstermiyor. Bu dünyanın hiç bir literatüründe böyle bir hakemlik olamaz. Bu maça intikal etmiştir etmemiştir, biz maçı kaybettik, maç 90 dakika bitti tescil edildi maç artık geçti. Ama bu hakemle alakalı, bu gördüğümüz... Maç duruyordu diyormuş. Galatasay maçını oynadık bu hakemle 17 saniye kala içeriye girdiler maç durmuştu. Bitirseydi ya maçı. Orada kuralı uygulamasını biliyor bu maçta neden maç duruyormuş. Oraya vaziyeti idare etmeye, hakemlik yapmaya değil kendi hesabını yapmaya gelmiş."

Başkan Fikret Orman, hakem Fırat Aydınus'u Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'na da şikayet ederek, "Sevgili başkan Yusuf Namoğlu buraya geldiğinde bu maçtan evvelde ifadelerimiz var. İnanılmaz olaya vakıf hakemlerle nasıl yapabileceğini başarılı getirmiş bir başkanımız var. Bu hakemleri, özellikle bu hakemi cezasız bırakmaması lazım. Biz onun cezasını verecek kişiler değiliz. Cezayı kurulun başkanı ve heyeti verir. Bunların hepsi kamuoyunun önünde olan şeyler. Bunun gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz." dedi.

"BUNUN RENKDAŞLIKLA ALAKASI YOKTUR. BU AHLAKSIZLIKTIR"

Başkan Orman, "Biz büyük bir camiayız. Taraftarımızdan inanılmaz tenkit görüyoruz. Biz bütün herkese saygılı davranmaya çalışırken, bir takımın kaptanı denecek kişi geliyor, dünyanın neresinde görülmüş bu." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün Fenerbahçelilere söylüyorum. Bunun zıttı, Beşiktaşlı bir oyuncu veya herhangi bir takımın oyuncusu Fenerbahçe'nin hocasına gitse küfür etse, koridorlarda tehditler etse ne hissederlerse biz de onu hissediyoruz. Bunun renkdaşlıkla alakası yoktur. Bu ahlaksızlıktır. Bir defa bizim stadımızda oldu, ikinci burası. Bir taraftar küfür ediyor diye kulübe 200 bin lira cezalar. Bütün kulüplere, tribünleri kapatmalar. Sahada oynayan bu işin ana aktörü olan oynucunun bu kadar yapması, bunun cezasız mı kalması lazım. O disiplin kuruluna sevkedilmesi için müracaatta bulunacağız. Şu bile aklımızdan geçti. Milli takımda kaptanlık yaptığı bir yere oyuncularımızı da göndermeyelim diye arkadaşlarımızdan öneri geldi. Ancak bu milli bir mevzu. Ay yıldızı taşıyan bir kulüptür Beşiktaş, böyle işlerin içinde olması doğru değildir. Milli konularda tüm desteğimizle milli takımın arkasında olmamız lazımdır dedik hep beraber.

Futboldaki oyuncular, biz yöneticiler herkes geçici. Camialar arasındaki ahlak düzey devam edici şeyler. Biz oyuncularımızı her mevzuda uyarıyoruz. Bu demek değil ki bunlar bu kadar edepsizlikler kamuoyu önünde görünen şeyler cezasız kalacaktır. Hem hakemle alakalı hem de oyuncuyla alakalı, hem MHK'nın hem Futbol Federasyonu'nun hem de PFDK'nın gereğini yerine getirmesini bekliyoruz."

"GERİDE KALAN 9 MAÇI KAZANIP, YENİ STADIMIZA ŞAMPİYON OLARAK DÖNECEĞİZ"

Fenerbahçe maçının oynanıp geride kaldığını, takım olarak bundan sonraki maçlara bakacaklarını da belirten Başkan Fikret Orman, "Maç oynanmıştır. Beşiktaş, liderin 1 puan gerisinde 2. pozisyondadır. Geçen hafta iki rakibimiz puan kaybetmiş biz kazanmışızdır." diyerek, şöle devam etti:

"Önümüzde 9 hafta vardır. Biz bu çocuklarla bu takımla hep beraber buraya geldik. Bu şampiyonluğu alacağımııza inanıyoruz. Herkesten fazla biz üzüldük. Bugün bu konuşmayı yapıyorum ki pazartesi günü sinir sistemimiz yerinde değildi, yapacağımız söylemler farklı noktalara gidebilirdi. Bize yakışan Türk sporuna da hizmet etmek. Biz bu takımla şampiyon olacağız, buna inanıyoruz. Bu ligde önümüzde 9 hafta var 27 puan var. Kimin ne puan kaybedeceğini kimse bilmemektedir. Bu köprünün altından çok sular akacaktır. Süleyman abi devamlı kullanırdı, tabutumu taşısın 4 tane inanmış adam diye, biz buna inandık. Biz de inananlarla beraber Beşiktaş taraftarıyla beraber yeni stadımıza şampiyon olarak dönmek için şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Taraftarlarımız moralini bozmasın sıkılmasın. Bizim de moralimiz bozuluyor sıkılıyoruz.

Soyunma odası koridorlarında olaylar olduğu söyleniyor. Kayıtları elimizde mevcut, talimat verdim Beşiktaş TV'den yayınlayın diye. Çünkü herkes olayları netliğiyle görsün. Bizim derdimiz milli olmuş bir oyuncuyu karalamak değil. Milli olmuş spor yapmış kaptanlık yapmış birisinin o ağırlıkla hareket etmesi lazım. Bu futbolcular hepsi milli takımda buluşuyor. Küfür kıyamet nedir bu ayıp. Ne spor ne insan ahlakına sığacak şeyler. Slaven Bilic iyi bir sporcu olduğu için olayları orada bırakmaya çalışıyor. Bunun bırakılacak bir şeyi yok. Kimse, bizim yaptığımız gibi kimseye küfür etmez, kimse de bize küfür edemez."

Başkan Orman, yaşanan olaylar nedeniyle 20 yıldır kullandığı telefon numarasını da kapatacağını belirterek, "3 yılımız 2 gün sonra bitmiş olacak. Yaklaşık olarak 20 yıldır aynı telefon numarasını kullanıyorum. Bu numaram taraftarların da ellerinde var. Bir çok olaya bizzat şahid oldum, bana ulaşanlarla sıkıntıları çözdük. Artık eski numaramı kapatıyorum. Uslubunu bilmeyen kişilerden dolayı kapatıyorum." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.