UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçı için Arnavutluk'ta bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Süper Lig'in 5. haftasında Gençlerbirliği ile yapacakları maça atanan hakem nedeniyle Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) tepki gösterdi.

MHK tarafından Gençlerbirliği maçına hakem olarak Fırat Aydınus'un atanmasıyla ilgili olarak, kaygılarını dile getiren Başkan Fikret Orman, geride kalan 2014-2015 sezonunun ikinci yarısında 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe derbisindeki yönetimiyle sert eleştirilerinin hedefi olan Fırat Aydınus'un, yeniden maçlarında görevlendirilmesine tepki gösterdi.

Başkan Orman, Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi’nde önemli bir maçı öncesinde Fırat Aydınus ve MHK'yı konuşmak istemediğini belirterek, "Beşiktaş çok tecrübeli bir takım. Çok da kalite oyunculardan oluşmuş bir takım. Ama tabi ki hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Buraya kazanmaya geldik, inşallah da kazanıp döneceğiz diye ümit ediyorum." dedi.

FIRAT AYDINUS HAKKINDA

Arnavutluk'ta olduklarını ve çok önemli bir maç öncesinde farklı şeyler konuşmak istemediklerini belirten Başkan Orman, "Hafta sonu ligde oynayacağımız çok önemli bir maç var, ama şimdi konuşmak istemiyorum, fakat şunu da bütün kamuoyunun bilmesini isterim, Beşiktaş, Türkiye’nin en eski ve en köklü camiası. Biz de onun ağırlığıyla bu kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Şu anda da yeni bir MHK geldi. Sezonun başında da söylemiştim; 'MHK ile ilgili iyi niyetliyiz ve takip edeceğiz' diye. Şunu da herkesin bilmesini isterim ki, yapılan tüm atamaları yakından takip ediyoruz. Benim ve arkadaşlarımın da tecrübesi, bunların alt satırını okuyabilecek tecrübede diyelim. İnşallah yanılıyorumdur. İnşallah onu temenni ediyorum ama sahada centilmence bir oyun oynanan ve sahada bu işin sonucunun belirlendiği bir lig olmasını temenni ediyorum. İnşallah da o şekilde olur. Benim bu okuduğum alt satırlarda da yanılmış olurum." diye konuştu.

Bir basın mensubunun, MHK'nın Gençlerbirliği-Beşiktaş maçına atanan Fırat Aydınus ile ilgili her hangi bir itirazlarının olup olmayacağı ile ilgili sorusuna ise Başkan Orman şöyle cevap verdi:

"Yoo olmayacak. Zaten şu anda bir atama yapılmış. Fırat Aydınus da tecrübesi belli olan bir hakem. Bir tek Beşiktaş maçıyla konuşmak istemiyorum, yapılan tüm atamalarla alakalı izlemedeyiz. Bunun arkasındaki niyet ümit ediyorum ki benim okuduğum niyetler değildir diye tahmin ediyorum."