Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, bütün branşlarla alakalı Endüstri Meslek Spor Lisesi kurmak istediklerini bu konuyu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile konuştuklarını kaydetti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yönetim kurulu üyeleri ilebirlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yaptıkları ziyaret sonrası açıklamada bulundu. Orman, Bakan Kılıç’a projeleri hakkında bilgi verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şu an en çok yapmak istediğimiz şey bütün branşlarla alakalı Endüstri Meslek Spor Lisesi kurmak istiyoruz. Bununla alakalı belirlediğimiz 3 lokasyonumuz var. Burada Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı, Olimpiyat Komitesi ile Beşiktaş ortak bir proje yapmak istiyoruz. Her branşta öğrencilerin burslu okuyacakları İngilizce eğitim veren bir okul yapacağız. Bunlardan bahsettik ve inşallah bunu hayata geçirmek istiyoruz."

MERSİN VE BALIKESİR MAÇLARI ANKARA'DA

Stadyum tarihleriyle alakalı Bakan Kılıç’a bilgi verdiklerini ve maçlarını Ankara’da oynayacaklarını dile getiren Başkan Orman, "Ankara’da çok taraftarımız var. Biliyorsunuz biz statsız oynuyoruz. Beşiktaş için her yer Vodafone Arena diyoruz. Tüm maçları oynayamıyoruz. Bursasporla Ankara’da oynamak istedik ama Bursaspor Ankara’nın soğuk olacağını düşünmüş bu nedenle istemediler. Onlarla Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız. Bize dostluk eli uzatan her kulübe maçlarımızı Ankara ya da Konya’da oynamayı teklif etmiştik. Mersin ve Balıkesirspor maçlarını Ankara’da Bursaspor maçını İstanbul’da oynayacağız." şeklinde konuştu.

"14 YABANCI KURALINDAN EN KARLI YABANCI MENAJERLER OLACAK"

Transferle alakalı açıklamalarda da bulunan Başkan Orman, Beşiktaş’ın prensipleri olan Türkiye’nin en büyük camiası olduğunu her oyuncunun Beşiktaş’ta oynamak isteyeceğini şartların uyması halinde ilgilendikleri oyuncular olduğunu transfer bitmeden oldu diye bakılmaması gerektiğini kaydetti.

14 yabancı kuralı ile ilgili endişelerini daha önce açıkladığının altını çizen Başkan Orman, "Çok büyük sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. Ama ben kendi açımdan baktığım çerçevede Fatih Terim, milli takım ve oyuncular açısından daha tecrübeli durumda. Ben oyuncular değil kurumlar itibariyle bakıyorum. Çok fazla derecede yurt dışına dövizimizin gideceğini, yabancı oyuncularla alakalı çok para harcanacağını biliyorum ve bu işten de en büyük zararı Anadolu kulüpleri çekecektir. En çok karı bu işten yabancı menajerler göreceğine inanıyorum. Bu benim endişem. Bu dakikadan sonra söylenecek bir şey yok. Bu karar alındı. Yaşanan sıkıntılar yaşandıkça görülecektir. Futbol Federasyonu gerekli tedbirleri alacaktır." şeklinde konuştu.

"TEHDİT EDİLDİĞİM KÜLLİYEN YALAN"

Öte yandan bir eğlence mekanında tehdit edildiğine dair basında yer alan haberlerle ilgili 'külliyen yalan' ifadesini kullanan Başkan Orman, yanına alkollü bir şahsın geldiğini ancak hiçbir şey söylemeden yanından uzaklaştırıldığını sert mizaçlı bir insan olduğunu öyle bir şey olması halinde gereken cevabı vereceğini kaydetti.

Başkan Orman, Bakan Kılıç'a 55 numaralı Beşiktaş forması hediye etti. Kılıç, Beşiktaş heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirdi.