Beşiktaş'a yapılan haciz işlemleri ile ilgili basın toplantısı yapan ve burada gazetecilerin sorularını cevaplayan kulüp başkanı Fikret Orman, yeni stattan loca alan İranlı iş adamı Reza Zarrab ile ilgili tartışmalara da açıklık getirdi.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sürecinde ismi gündeme gelen, bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'la ilişkileri nedeniyle tutuklanan İranlı Reza Zarrab'ın BJK Vodafone Arena'dan loca almasını normal karşılayan Başkan Orman, "Reza Zarrab iyi bir Beşiktaşlı. Gözünde aldığım ışık Beşiktaşlı ışığıydı. " dedi.

Orman, Reza Zarrab'ın 'Beşiktaş için ne yapabilir?' diye sorduğunu, kendilerinin de loca almasını söylediklerini ifade ederek, "Kulüpten loca almış. Başkan olduktan sonra Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda insanla yan yana gelmişimdir Dini, ırkı, memleketi, ülkesi demeden Beşiktaşlılarla temas kurmuşumdur. Yanyana gelmişimdir ve fotoğraf çektirmişimdir. Benimle çok kişi fotoğraf çektirmiştir. Bir seyahate gidiyorum 3 bin kişi ile fotoğraf çektiriyorum, 2 bin kişi ile sarılıyorum. Dünyanın her yerine gidip Beşiktaşlılarla beraber oluyorum, Beşiktaşlıları temsil ediyorum." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Reza beyi tanımam, bir işim, bir ortaklığım, bir şeyim yok. Reza bey iyi bir Beşiktaşlı. Beşiktaş'a da çok sempatisi olan birisi. Beşiktaş kulübünün başkanı olduğum gün o zaman en çok korkulan kişiler paşalarımızdı. Gittim Silivri'de olanları Beşiktaşlı olanları olmayanları, tanıdıklarımı tanımadıkları orada ziyarete gittim. Arkadaşlarım 'gitme, ama etme' dediler. Bunlar benim arkadaşlarım, taraftarım, kongre üyelerim. İlk defa açıklıyorum, ziyarete gittim, hepsi sağdırlar. Çok mennum oldular. Ben de gittiğim için çok memnun oldum. Suçu ispatlanmamış, ceza almamış birisiyle alakalı kişiyle karar alabilme yetkisine sahip değilim.

Reza Zarrab suçlu mudur? Aranıyor mu bu arkadaş? Eroin kaçakçısı diye polis peşinde mi? Polis arıyor ve tutuklamaya mı gittiler de ben bunu saklıyor muyum? Ortağı mıyım? Biz ticaret mi yapmışız beraber? Yok. Arkadaş Beşiktaşlı, Beşiktaş Kulübü'nden loca almak istemiş. Parasını ödemiş loca almış. Bütün Beşiktaşlılara sesleniyorum, kamu oyuna sesleniyorum. Hacizi konuşuyoruz, öncesini konuşuyoruz, ödemeleri konuşuyoruz. Nereden geliyor bu değirmenin suyu. Şu ana kadar 250 milyon TL'nin üzerinde para harcanmış stada. Rakiplerimizin statları bitmiş, onların locaları duruyor hepsi satılmamış, ellerinde duruyor, ama bizim stadımız tamamen bitmeden bizim localar tamamen satılmış. Nereden geliyor bu paralar. Biz gelenleri o partiye mensupmuş, o yapıya mensupmuş bu bilmem neye mensupmuş mu diyeceğiz. Beşiktaş'ı siyasetin içine neden çekmeye çalışıyorlar? Konuşanlar yürekli insanlarsa, Adamların adresleri orada. Gitsinler kendisine. Ne yapmışız biz, adamla görüşmüşüz, merhaba nasılsın demişiz. Beşiktaş'a nasıl katkıda bulunabiliriz demiş, teşekkür ederiz.

Beşiktaş'a başkan olduğumun günden bu yana kimseden yardım istemedik. Kimse diyemez ki, 'bize para verin' dediler. En kötü günümüzde bile bunu yapmadık. Bizim camiamız bellidir. Çoğu çok yakın arkadaşlarımızdır. En yakın dostlarımızdan biri Mübariz Mansimov'dur. 'Başkan senin için ne yapabilirim' diye sormuş. Biz de loca alın arkadaşım demişiz. Her dakka sormuştur, ama biz istememişiz, ihtiyaç olursa ararız, söyleriz demişizdir. Beşiktaş'ın itibarını kapı kapı gezen bir kurum haline getirmedik."

Orman, bir basın mensubunun ‘2013 yılında yazılan haberlerde Reza Zarrab’ın Fenerbahçeli olduğu haberleri yer alıyor, oysa siz şimdi iyi bir Beşiktaşlı diyorsunuz’ bunu nasıl yorumlamak lazım şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

“Şimdi biz ortaya bir yalan makinası koyup, görüşmelerimizde soru sorup, doğrumu söylüyor diye denediğimiz falan yok. Ben o (Reza Zarrab Fenerbahçeli) ifadeleri falan da okumadım. O arkadaş kendini Beşiktaşlı hissettiğini, Beşiktaşlı olduğunu söyledi. Ben de ondan aldığım enerji bir Beşiktaşlının vermiş olduğu enerjiyi aldım. Ben günde binlerce insanla karşılaşıyorum. Diyelim karşıdan birisi geliyor, ben onun Beşiktaşlı olup olmadığını anlıyorum. Çünkü beni gördüğü zaman, yani beni şahsımı değil Beşiktaş başkanını gördüğü zaman gözünün içi parlar. Sen diyorum Beşiktaşlısın, sen değilsin filan hemen anlıyorum. O gözde (Reza Zarrab'ı kasttederek) aldığım ışık Beşiktaşlı ışığıydı. Yoksa ben, o gerçekten Beşiktaşlı oldu mu? Hayat çizgisinde topu nerde oynadı. Bilmem ne yaptı mı diye bakmadım ki."

"SÜLEYMAN AĞABEY İLK DÖNEMLERİNDE KİMLERLE ÇALIŞMIŞTIR, O İNSANLAR NERELERE GELMİŞTİR, BAŞLARINA NELER GELMİŞTİR"

Reza Zarrab ile bir araya gelmesinin, yemek yemesinin ne gibi bir sakıncası olduğunun da açıklanmasını isteyen Başkan Orman, "Ayıp ya! ayıp!. Ne yapmış Reza Zarrab? Beşiktaş kulübü başkanıyla buluşmuş yemek yemiş. Gizli kapaklı bir şey değil ki. Cüzzamlı değilim, bir şey değilim." diyerek şöyle devam etti:

"Gizli kapaklı yapacak olsam yapardım. Bunlar normal. Allah rahmet etsin Süleyman Ağabey ilk dönemlerinde kimlerle çalışmıştır, o insanlar nerelere gelmiştir, başlarına neler gelmiştir bir bakın. Beşiktaş büyük bir camiadır. Her dinden, her ırktan insanlar vardır. Bunları yargılayabilir miyiz? Biz de iki kültür değil tek kültür vardır, düello kültürü yok, pusu kültürü var. Pusuya yatıp, bundan prim sağlamaya çalışanlara söylüyorum, 'hayatınızda ne yapmışsınız, ne faydanız olmuş Beşiktaş'a. Loca mı aldınız? Bir görelim. Biz de bilemim, bütün kamuoyu bilsin. Ayıp ya! Ayıp ya! Beşiktaş'ın mutsuzluğu üzerinden mutlu olunur mu? Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor Başakşehir'le 3.500 taraftar gelmiş, İstanbul'da oynuyoruz. Ayıp. Bir mevzu olduğu zaman çıkıp protesto edecekler.

Biz gizli kapaklı bir iş yapmıyoruz. Bizi 6 tane kurum denetliyor. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Sermaye Piyasası Kurulu, yeminli mali müşavirler, Beşiktaş'ın denetleme kurulu, blançolarımızın altına imza atan yabancı denetleme kurumları ve UEFA. Bizim gizli kapaklı hiçbir şeyimiz yok. Üstünü örteceğimiz hiç bir icraatımız yok."