Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, ligin bitimine 8 hafta kaldığını, zorluklarla buralara kadar geldiklerini ve kolay kolay da yarışı bırakmayacaklarını söyledi.

Akatlar Spor ve Kültür Merkezi'nin kulübe devir işlemlerinin imza töreninde konuşan başkan Fikret Orman, ligde dün oynadıkları İstanbul Başakşehir maçının sorulması üzerine yaptığı açıklamada, iyi bir ekiple zor bir maç oynadıklarını söyledi.

İstanbul Başakşehir maçında verilmeyen penaltılarını da değerlendiren ve hakemin bireysel bir hata yaptığını söyleyen Başkan Orman, "Dün iyi bir ekiple zor bir maç oynadık. Daha önümüzde çok maç var. Bu derenin altından daha çok su geçecek. Zorluklarla buralara geldik, kolay kolay bırakmayacağız. Hakemin vermediği kararda organize bir karar olduğunu düşünmüyorum. Bireysel bir hata yaptı hakem. Hakem hatalarıyla puan kaybını bir tarafa yıkmak olmaz. MHK'nın (Merkez Hakem Kurulu) elindeki hakem havuzu da bu. Yapacak bir şey yok." diye konuştu.

Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan maçın ardından Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe Takımı'nın yaşadığı olay hakkındaki soruyu da cevaplayan Beşiktaş Başkanı Orman, "Gerçekten çok vahim ve üzücü bir olay. Kavga eden ülkeleri bile bir araya getiren futbolun böyle bir olayla karşılaşması gerçekten üzücü. Ne olursa olsun spor ve sporcuların böyle bir işe alet edilmesi çok üzücü." diye cevap verdi.

ERTELEMEYİ TASVİP ETMİYORUM

Başkan Fikret Orman, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı ve ardından yaşanan olaylar sonrasında Süper Lig'de maçların bir hafta kaydırılma kararıra ise karşı olduğunu söyledi.

Yönetim olarak Futbol Federasyonu'nun Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile yapılan toplantının ardından alınan erteleme kararını istemediklerini belirterek, "Aslında ben maçları ertelemeye çok sıcak bakmıyorum. Bu sefer o işleri yapanlara prim veriliyor gibi düşünüyorum. Fakat Kulüpler Birliği böyle bir karar aldı saygı duyuyoruz." diye konuştu.