Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Fenerbahçe başkanının bir tarzı var. Ben o tarza uymak istemiyorum. Dost bir camia. Tabi onlar da üzüntüde, onlar da şampiyon olmak istiyorlardı. Olamadılar. Fenerbahçe başkanı bir şey söyleyecek ama söylediği üslup ve şekli doğru bulmamakla birlikte, bir cevap da vermek istemiyorum” dedi.
Siyah-beyazlı kulübün başkanı, TFF’nin Olağan Mali Genel Kurulu sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın güzel günler geçirdiğini belirten Orman, "Stadını bitirdi. Olmayacak bitmeyecek denilen bir şey yaptı. Bir de şampiyon oldu. Umut vadeden bir futbol takımı oluşturuldu. Onun için de Beşiktaşlılar mutlu" diye konuştu.
"KEM SÖZ SAHİBİNE AİTTİR"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Beşiktaş ’stat yapıyorum’ diye ağladı, ağladı her taraftan destek aldı. Bu sene kötü oynadık ama şampiyonluğu hakemler tayin etti” sözlerine cevap veren Orman, “Fenerbahçe başkanının bir tarzı var. Ben o tarza uymak istemiyorum. Dost bir camia. Tabi onlar da üzüntüde, onlarda şampiyon olmak istiyorlardı. Olamadılar. Fenerbahçe başkanı bir şey söyleyecek ama söylediği üslup ve şekli doğru bulmamakla birlikte, bir cevap da vermek istemiyorum. Biz mutluyuz. Şu anda o mutluluğa da gölge düşürmek istemiyorum. Kem söz sahibine aittir diyelim kapatalım” ifadelerini kullandı.
"GÖKHAN VE MEHMET’İ TAKIMIMIZDA GÖRMEK İSTERİZ"
Mehmet Topal ve Gökhan Gönül’ün transferleri hakkında konuşan Orman, “Bir gelişme yok bizim açımızdan. İkisi de çok kaliteli oyuncular. Çok önemli oyuncular, milli oyuncular. Kendilerinin takımlarında sözleşmeleri bitti. Bizim ahlaken de beğendiğimiz oyuncular; hem takım olarak hem ahlaken. Hayırlısı, biz bir çalışma içerisinde değiliz. Beşiktaş’ın bütçesi var, yönetilme şekli var, başkanının bir duruşu var, hocasının bir duruşu var. Kimse için özel bir durumumuz yok. Takımımızda görmek istediğimiz oyuncular. Özellikle Gökhan da Mehmet de kaliteli oyuncular ama olmazsa da ölüm olacak bir şey değil bizim açımızdan. Futbol yöneticileri çoğunlukla egosantrik olarak, ‘o transferi yaptım, bitirdim’ demek için taviz verirler. Ben hep söylüyorum, bizim işimize gelirse transfer yaparız işimize gelmezse yapmayız. Hiç böyle egosantrik durumumuz da yok. Biz bütçemize bakıyoruz” açıklamasında bulundu.
Anadolu kulüplerinin bonservis bedelleri konusunda, 4 büyüklerin aşırı yükselmeye neden olduğunu ifade etmeleriyle ilgili konuşan Orman, “Bizim açımızdan da Barcelona, Real Madrid, Chelsea bizim transfer politikamızı çok yükseltiyor. Büyük bütçeli takımlar kendinden sonraki bütçeli takımlara karşı öyle düşünüyorlar. Haklılar. O bütçeyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ile mücadele etmek zor. Ama unutmasınlar ki bizim de bu bütçeyle; Real Madrid, Barcelona, Mancester United ile mücadele etmemiz zor. Biz oraları hedef tutuyoruz onlar da buraları hedef tutacaklar. Yapacak bir şey yok” değerlendirmesini yaptı.